Nyereményjátékok

Valentin-nap a Földközi-tenger egyik gyöngyszemében

Szerencsés nyertesünk párjával egy hetet (8 nap, 7 éjszaka) tölthet el a tunéziai Sosse-ban, egy ötcsillagos szállodában. Ráadásként félpanziós ellátást, egy szabadon választott fakultatív programot, stornobiztosítást is kapnak, sõt a repülõtéri illetéket és a vízumot sem nekik kell fizetniük. Az egyetlen feltétel: március 31-ig el kell utazniuk. Ez, ugye nem lesz gond?

Február 14-e Valentin-nap, és bár sokan tiltakoznak még a külföldről átvett ünnep miatt, azért szívünk mélyén örülünk egy picit, és várjuk, hogy megajándékozhassuk kedvesünket. A szerelmesek napján ki-ki a maga módján kedveskedik párjának: a csokoládé, a virág, az aranyos, esetleg forró hangvételű üzenetek divatos képeslapokon, a plüss állatkák és szív alakú lufik minden évben beválnak, de mit szólnátok most egy rendhagyó Valentin-napi ajándékhoz: ha egy romantikus utazással lepnétek meg egymást ez alkalomból?

A fagyos, sötét téli napok után a napsütéses Afrika nemcsak kapcsolatunkat hevíti fel, hanem lelkünket is felmelegíti. A tunéziai Sousse-ban egy ötcsillagos szálloda, félpanzió, és egy ajándék fakultatív program gondoskodik róla, hogy derűsebben szemléljük a világot, és mindenről megfeledkezve jól érezzük magunkat kedvesünkkel.

Természetesen a télből a nyárba egy repülőgép röppenti el a szerencsés nyerteseket a HurráNyaralunk és a Best Reisen jóvoltából.

Tunézia nevének hallatán felébred bennünk a kalandvágy, a kíváncsiság. Az Algéria és Líbia közé beékelődött észak-afrikai állam a legeurópaibb arab ország, ahol a szolgáltatások színvonala megegyezik a Földközi-tenger medencéjében megszokottal, kiegészítve az egzotikus kelet hangulatával. Páratlan élményben lehet részünk a pálmafákkal, datolyaligetekkel, kopár, vöröses színben úszó sziklákkal, homoksivataggal, hegyi oázisokkal és az apróbb vízesésekkel tarkított tájon, melynek egyik oázisa “Az angol beteg” című film jeleneteinek forgatási helyszínéül szolgált.

A tavasz az egyik legideálisabb időszak az utazáshoz, mivel a hőmérséklet igen kellemes, így elkerülhetjük az embert próbáló hőséget.

Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa, 140 km-re fekszik a fővárostól, Tunisztól. A föníciaiak alapították az i.e. IX. században. A város nem szűkölködik látnivalókban: érdemes felkeresni a Ribat erődöt, a Kasbah világítótornyot, a régészeti múzeumot, a római korból származó katakombákat, és mindenképpen tegyünk egy sétát az Ezeregyéjszaka meséinek varázsát idéző hangulatos medinában.

Sousse tényleg mesébe illő hely; finom homokos tengerpart, varázslatosan kék tenger, vízisportok nagy választéka, illatos olajfa-kertek, hófehér házak, nyüzsgő bazársor, régi rezes műhelyek és kellemes kávézók várják a turistákat. A kutatások szerint Sousse nagyobb múltra tekint vissza, mint az ősi Karthágó, amely a várostól nem messze található.

Sousse központjától tízpercnyi autóútra található Port el Kantaoui, a híres kikötő és egyben szórakozócentrum, amely jachtkikötővel, bazárokkal, éttermekkel, parkokkal, zenére táncoló szökőkutakkal és golfpályákkal nyűgözi le az utazókat. Az egész vidéket betölti a jázminillat, amely egy romantikus naplementével fűszerezve megkoronázhatja a kellemes együttlétet.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top