Nyereményjátékok

Ház a ködben

Három Oscar-díjra jelölt, izgalmas, emberi drámára invitálunk, amely egy kis kaliforniai bungaló sorsán keresztül mutatja meg, milyen is valójában az amerikai álom. A fõszerepben: Ben Kingsley és Jennifer Connelly.

Csak egy kis bungaló Észak-Kaliforniában, de Kathy számára ez a ház jelenti az utolsó reményt egy olyan élet folytatásához, mely kis híján a függőség áldozata lett. Csakhogy amikor egy bürokratikus hiba folytán kilakoltatják, Kathy otthontalanná válik, és tehetetlenül nézi, amint házát elárverezik az értéke töredékéért.

Az új tulajdonos, Massoud Amir Behrani számára a ház az amerikai álom valóra válását jelenti. Ezt hajszolja, mióta évekkel ezelőtt elszökött a családjával Iránból. Behrani, az iráni légierő egykori ezredese alantas munkákat kénytelen végezni, hogy fenntartsa a gazdagság látszatát. Most utolsó megtakarított pénzét is az új ház megvásárlásába öli, amely végre visszahozza családjának a megszokott jólétet.

A harc, mely a kis, lerobbant házért indul, a kultúrák összeütközésévé fajul, és a szereplők megállíthatatlanul sodródnak az elkerülhetetlen, szívszorító végkifejlet felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top