nlc.hu
Nyereményjátékok
A rém

A rém

A rém valódi meglepetés: Charlize Theron egész eddigi pályájának legérdekesebb pillanata, ugyanakkor egy ígéretes filmkészítõi karrier elsõ állomása. A film egyszerre filmdráma, társadalomkritika, roadmovie és – talán mind közül leginkább – szerelmi történet.




Az Aileen Wuornos élettörténete alapján készült dráma egy tavaly Floridában kivégzett prostituált igaz története. Wuornos hat gyilkosságot ismert be a bíróság előtt, többek között egy rendőr megölését is. Bűnösségét ugyanakkor mindvégig tagadta: önvédelemre hivatkozott, tetteit kuncsaftjai erőszakosságával magyarázta. Aileen Wuornos szerepében Charlize Theront láthatjuk.

Patty Jenkins elsőfilmes író-rendező a bulvársajtó által egyszerűen országúti rémként megbélyegzett sorozatgyilkos történetét sajátos fénytörésben láttatja. Igyekszik a valósághoz hűen beszámolni az Egyesült Államok első női sorozatgyilkosának tetteiről, de a bulvársajtó felszínes megközelítésével szemben mélyre hatol: a film ilyenformán két kallódó ember szinte valószerűtlen szerelmi történetét meséli el.

Az öngyilkosság szélén álló Wuornos egy floridai bárban találkozik Selby Wall-lal, leendő szerelmével. Wallt, akit Christina Ricci alakít, a szülők korábban nagynénikéjéhez küldték, hogy ott „gyógyuljon ki” homoszexualitásából. Wuornos és Selby között nagyon gyorsan szerelem szövődik. Wournos szinte beteges kötődéssel ragaszkodik választottjához, és bár képtelen törvényes munkát találni, mindent elkövet, hogy kapcsolatukat fenntartsa: továbbra is prostituáltként dolgozik. Amikor egyik vendégével elfajulnak a dolgok, önvédelemből lelövi a férfit, s ezzel gyilkosságok tragikus sorozata veszi kezdetét.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top