nlc.hu
Nyereményjátékok
Wilbur öngyilkos akar lenni

Wilbur öngyilkos akar lenni

A Wilbur öngyilkos akar lenni humoros és megható története az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Anders Thomas Jensen és Lone Scherfig rendezõ közös munkája, eredeti dialógusokkal, furcsa, groteszk humorral.




A harmincas éveikben járó testvérpár, Harbour és Wilbur anya nélkül nőnek fel Glasgow-ban. A jószívű Harbour úgy érzi, felelősséggel tartozik öccse, a labilis idegzetű Wilbur iránt. Miután édesapjuk hirtelen meghal, a fivérek között még szorosabb, szeretetteljes kapcsolat alakul ki.

A fiúk összefognak és elhatározzák, hogy közösen vezetik egyetlen örökségüket: apjuk antikváriumát. Hamarosan azonban Wilbur öngyilkosságot kísérel meg, amelyet túlél ugyan, de hosszabb terápiára kórházba utalják. Kezelőorvosai úgy gondolják, hogy Wilbur számára egy szerelmi kapcsolat jelentené az igazi gyógyírt, s bár a fiút időről időre megkörnyékezik a nők, ő senkit sem képes közel engedni magához.

Harbour eközben kénytelen egyedül vezetni a könyvkereskedést. Egy nap betoppan hozzá a kórházban takarítónőként dolgozó Alice, aki a betegek által hátrahagyott könyveket szeretné eladni. Harbour beleszeret a gyermekét egyedül nevelő, csendes, fiatal nőbe. Az új kapcsolat szinte észrevétlenül megváltoztatja a fivérek életét…

Az Olasz nyelv kezdőknek című filmet rendező Lone Scherfig újabb világszerte sikert aratott megható alkotással jelentkezik.





A Wilbur öngyilkos akar lenni előadásmódjában és párbeszédeiben tökéletesen ötvöződik Anders Thomas Jensen és Lone Scherfig eredeti tehetsége. A Wilburben mindketten tudásuk legjavát nyújtják: eredeti dialógusokkal, furcsa, groteszk humorral és mélyen megható jelenetekkel. A forgatókönyvet az teszi igazán szórakoztatóvá, hogy látszik: az alkotók komolyan törekszenek arra, hogy megértsék és bemutassák az egyes szereplők sajátos életszemléletét és ebből alakítsák ki a történetet, melynek következtében a film – néhol ironikus hangvétele ellenére – meglepően pozitív életszemléletet közvetít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top