Vizsgálatok igazolták, hogy akik rendszeresen és bőséges mennyiségben fogyasztottak halat, sokkal egészségesebbek voltak, vérük koleszterinszintje ideális volt, és körükben elhanyagolható volt a szívinfarktus miatti elhalálozás.
Az omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben fordulnak elő a heringben, a makrélában, a lazacban, a tonhalban és különböző rákfélékben.
Kedvező hatásai ellenére nálunk igen csekély az egy főre jutó halfogyasztás, napi átlagban mindössze 1,2 dekagramm. Azok számára pedig, akik nem szeretik a halat, megoldás lehet a patikákban, gyógynövényboltokban kapható, omega-3 zsírsavat tartalmazó kapszulák fogyasztása.
A “Dr. NORVEGIA” szinte az egyetlen, mely tartalmaz E vitamint, ami nélkülözhetetlen a hatóanyagok (EPA és DHA) felszívódásához, és betölti az antioxidáns szerepét.
Mikor ajánlott tehát az omega3?
Azoknak, akik
– nem esznek mindennap halat,
– dohányoznak,
– nem sportolnak eleget,
– stresszben élnek
– férfiak, akik több mint 40 évesek
– nők, akik közelednek a klimaxhoz
– akiknél már ki is alakult szív- és érrendszeri betegség (magas, vérnyomás,
emelkedett koleszterin, vércukor, triglicerid szint)
A Dr.Norvegia halolaj elsősorban azoknak hasznos, akik a fenti rizikótényezőket figyelembe véve veszélyeztetettek, de számos egyéb jótékony hatása miatt mindenkinek ajánljuk megelőzésre, akik törődnek egészségükkel és szeretnék megőrizni azt, illetve az alábbi, már kialakult betegségek kezelésére:
1. Szív-és érrendszeri megbetegedések:
Az újbóli szívinfarktus rizikójának csökkentésére, vérrögképződés, érelmeszesedés, szívritmuszavar, magas koleszterinszint csökkentésére, magas vérnyomás kiegészítő kezelésére
2. Ízületi problémák
3. Egyéb jótékony hatások
A szellemi teljesítőképesség fokozása
Emésztőrendszeri gyulladások csökkentése
Dohányosok légzőszervi panaszainak csökkentése
Segíti a bőr rugalmasságának, fiatalságának megőrzését