nlc.hu
Nyereményjátékok
Ha nem megy szavakkal, írd le!

Ha nem megy szavakkal, írd le!









Kicsi, nagy, hosszúkás, kockás, csíkos, formás, kanárisárga, színes, divatos, mintás, ragad, de nem túl erősen. Megtalálod az irodában, az asztalodon, a recepción, a főnöködnél, a kollégád mappájára ragasztva, otthon az üzenő faladon, a hűtőszekrényre ragasztva; a fiad szobájának ajtaján neon színben pompázva messziről tudomásodra adja, hogy az ő szobájába tilos a bemenet.







A Post-it® öntapadó jegyzettömb feltalálója 25 évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy találmányával megváltoztatja az emberek közötti kommunikációt. A 3M-nél feltalálóként dolgozó Art Fry szabadidejében templomi kórusban énekelt. Zsoltáros könyvéből rendszeresen kiestek a könyvjelzőként betett papírlapok.


Laboratóriumában kikísérletezett ragasztóanyag segítségével olyan öntapadó lapokat készített, melyek nyom nélkül eltávolíthatók, többször áthelyezhetők, a lapok felületére pedig a legfontosabb információk, üzenetek feljegyezhetők.





A kép csak illusztráció!


Manapság a Post-it® öntapadó jegyzettömb 8 méretben, 25 formában és 62 fajta színben kapható a világon több mint 100 országban.

A divat világát sem hagyta érintetlenül a Post-it® öntapadó jegyzettömbök sokszínűsége.

2000-ben a 20. születésnap alkalmából Lettországban rendezett divatbemutatón Ilze Vitolina által öntapadó jegyzettömbökből készített ruhákat mutattak be, melyek az akkori divat színeiben pompáztak.







A divat fontos szerepet játszik a jegyzettömbök színeinek kialakításában is. A Post-it® Brand Csoport az International Colour Consultancy tapasztalatára alapozva alakítja ki a 3-4 évente megújuló színpalettát. A 2004-es évben bevezetett új színpaletta neon színei az üzletekben kapható legdivatosabb ruhaneműk színeiben pompáznak.







Kommunikációnk során a hanglejtésünk, hangerőnk plusz jelentéstartalommal egészíti ki mondanivalónkat. Ugyanilyen szerepet töltenek be a színek és a formák! Üzeneted feltűnővé válik, ha a neon színű jegyzettömbökből választasz. A hideg tónusú színek komolyságot, a formára vágottak vidámságot közvetítenek. Egy nap, vagy tengeri csillag mintával ellátott jegyzettömb a nyaralás élményét hozza vissza.







 


Itt az idő, hogy Valentin-nap alkalmából leírd, ha szavakkal nem megy, hogy mit érzel. Hagyj üzenetet titkos imádottadnak vagy kedvesednek szív alakú jegyzettömbön!

Használj különböző színeket és formákat, alakítsd ki saját személyes kommunikációs stílusodat!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top