nlc.hu
Nyereményjátékok
Mesekönyvek a General Press kiadásában

Mesekönyvek a General Press kiadásában

Ismerkedj meg a General Press Kiadó három könyvével, két mesekönyvvel és egy verseskötettel!






A medvefiú című kötet nyelvrokonaink, a finnugorok mesehagyományának válogatása. A magyar nyelv mint bizonyára tudjátok, a finnugor nyelvek családjába tartozik. Távol levő rokonaink többek között a finnek, az észtek, valamint Ázsiában élő népek mint a szamojédok, a karjalaiak vagy a marik. Nem értjük már egymás nyelvét, de kultúránk és nyelvtanunk szerkezete sokban hasonlít, így a mesék is valószínűleg ismerősök lesznek sok gyerek számára. A medvefiú című könyvet a neves grafikus, Urai Erika illusztrálta.








Az ezüstcsengő című mesegyűjtemény erdélyi, közelebbről pedig csíkországi mesékből válogat. A mesék a nem is olyan távoli Erdélybe kalauzolnak, és ha jól megfigyeled, akkor észreveszed, hogy olykor egészen más szót találsz bizonyos dolgokra egy-egy mesében – mint például a krumplira, amit Erdélyben pityókának hívnak. A mesékben klasszikus történeteket is felismerhetünk, mint például a Hamupipőkét, csak székely mesei költéssel.







Ki Balambér? A kisegér! Vad kalandokra kész, aki nem fél semmitől! Balambér mellett a versekben szerepel Perekup, a szomorú teve, akiről kiderül, miért itatja a balambérokat, akarom mondani, az egereket: mert egyetlen púpja sem nőtt neki! És mit ér a teve, ha púptalan?! – A 3-4 éves gyerekek számára írott dallamos versek fülbemászó ritmusukkal igazi szórakozást ígérnek.

A medvefiú ára: 2000 Ft
Az ezüstcsengő ára: 1800 Ft
Balambér ára: 1300 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top