Nyereményjátékok

Nemzetközi Shiatsu Iskola

A shiatsu (siacu) Magyarországon is egyre népszerûbb gyógyító eljárás, hiszen nem csak természetgyógyászok, hanem a terápiát otthon, családi körben alkalmazók is sikeresen használhatják.





A gyógymód népszerűsítésében meghatározó szerepe van a Magyar Shiatsu Alapítvány által működtetett Nemzetközi Shiatsu Iskolának, amely az idén hétéves.


Mi a shiatsu

A shiatsu japán masszázs, a szó hüvelykujj-nyomást jelent. A shiatsu-gyógyász az energiapályák mentén tenyér- vagy ujjnyomással hozza mozgásba az energiát, illetve egyéb masszázs-technikákat is alkalmaz. A shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja. A kezelés közben az egészleges érzékelésen és az érintésen alapuló támogató kommunikáció valósul meg. A kezelés az egész testet érinti, vékony pamut ruhában történik, és különleges, kellemes élmény.






Magasan képzett gyógyítók

Az iskola alapító tanára, Madocsai Eszter, Grazban szerzett shiatsu-gyógyász diplomát. Az oktatás 1998-ban indult, a négyszemeszteres képzést egy alaptanfolyam vezeti be. Azok a felnőttek, akik a hétvégeken zajló oktatás valamennyi szemeszterét elvégzik, 750 órás elméleti és gyakorlati képzést követően tesznek shiatsu-gyógyász vizsgát. A teljes képzés így minimum három évig tart, ami egyedülálló dolog Magyarországon. A tanfolyamokon rendszeresen közreműködnek a grazi iskola tanárai is. Az iskola folyamatosan közzéteszi honlapján a friss diplomások névsorát, aki tehát magasan képzett gyógyítót keres, az a www.shiatsu.hu  címen tájékozódhat.






Családi shiatsu — Do-in

A shiatsu nem csak azoknak való, akik professzionális gyógyítók szeretnének lenni. Ausztriában például az emberek többsége majdhogy nem divatos időtöltésnek, a társas kapcsolatok részének tekinti a shiatsut, szinte mindenki mindenkit masszíroz. A Nemzetközi Shiatsu Iskola talán legfőbb célkitűzése, hogy a testi-lelki egészséggel való tudatos törődés ugyanúgy része legyen a mindennapoknak, mint a környezettudatos viselkedés. Ezért az alaptanfolyam ill. minden szemeszter önálló egységként is működik, nem szükséges tehát az egész képzést elvégezni annak, aki családi, baráti körben szeretné alkalmazni a shiatsut. Például már az alaptanfolyamon is meg lehet tanulni egy teljes, az egész testet érintő alapkezelést, továbbá minden szinten része a képzésnek a Do-in, egy speciális önmasszázs-technika, amely energiakeringésünk harmóniájának helyreállítására szolgál.







Folyamatosan induló tanfolyamok


A tanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni, alaptanfolyam legközelebb 2005. április 29-én indul. Érdeklődni e-mailben és telefonon is lehet, az iskola honlapján minden szükséges információ megtalálható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top