nlc.hu
Nyereményjátékok
LÉGCSAVAR

LÉGCSAVAR

„Ha elveszítenél mindent, ami valaha fontos volt, meddig mennél el azért, hogy visszaszerezd?”





Az Oscar-díjas Brian Grazer producer (Egy csodálatos elme, Apolló 13) és a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster (A bárányok hallgatnak, A vádlottak) együttműködése több, mint garancia arra, hogy nem akármilyen szórakozásban lesz részük azoknak, akik végigizgulják a Légcsavar című pszichológiai thrillert.
Foster, akit évek óta nem láthattunk a vásznon, egy repülőgép-tervező mérnököt alakít, akinek egy hatalmas utasszállító gép eddigi fő műve.

Kyle Pratt férje halála után hatéves kislányával, Juliával utazik haza az általa megálmodott 474-es gép fedélzetén. Kyle minden anyák rémálmát éli át, amikor 40.000 láb magasságban, Berlin és New York között kislánya nyomtalanul eltűnik…

Az asszony férje hirtelen halála miatt egyébként is az idegösszeomlás szélén áll, de a fedélzeten zajló események hatására komolyan kételkedni kezd saját épelméjűségében, amire az is rátesz egy lapáttal, hogy a személyzet és az utasok egy percig sem hisznek neki. Rich kapitány (Sean Bean) és a gép biztonsági kísérője, Gene Carson (Peter Sarsgaard) bizonyítani is tudják, hogy Julia soha nem lépett a repülőgép fedélzetére. A történések hatására az egész gépen úrrá lesz a paranoia és a nyugtalanság.

Kyle tehát teljesen egyedül marad, s csak magára számíthat abban, hogy



kiderítse az igazságot. Ehhez azonban nem csak Carsonnal és a személyzettel, valamint saját kételyeivel kell szembeszállnia, hanem az általa tervezett gép minden parányi darabját át kell vizsgálnia.

Foster visszatérése parádésra sikeredett: korábbi nagy szerepeihez méltóan kelti életre az összeomlás szélén álló anyát, aki a végsőkig kitart kislánya és saját igaza mellett.

A rendezői székből a német Robert Schwentke hitchcocki feszültséget teremt. A film hangulatához remek díszletet szolgáltatnak a repülőgép szűk, zárt belső terei.





Eredeti címe: FLIGHTPLAN
Rendezte: ROBERT SCHWENTKE
Szereplők: JODIE FOSTER, PETER SARSGAARD, ERIKA CHRISTENSEN, SEAN BEAN
Írta: PETER A. DOWLING ÉS BILLY RAY
Zene: JAMES HORNER
Operatőr: FLORIAN BALLHAUS
Vágó: THOM NOBLE
Látvány: ALEC HAMMOND
Jelmez: SUSAN LYALL
Producer: BRIAN GRAZER
Végrehajtó producer: CHARLES J.D. SCHLISSEL, ROBERT DINOZZI

A TOUCHSTONE PICTURES produkciója / 2005.





Országos bemutató: 2005. október 27.

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top