Nyereményjátékok

ADAGIO

Három elbûvölõ és sármos fiatalember, fantasztikus énektudással: õk az ADAGIO!

A zenekar megalakulása: Homonnay Zsolt és Nagy Sándor már régóta ismerik egymást, és évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennük, hogy milyen jó lenne olyan énekegyüttest alapítani, amely crossover stílusával (a pop és a klasszikus zene ötvözésével) valami újat tud nyújtani a zenét szeretőknek.
Baráti társaságban mindig kérték őket, hogy énekeljék el kedvenc dalaikat saját stílusukban, így a lemezre kerülő örökérvényű magyar és külföldi popslágerek kiválasztása sem tartott sokáig.

Aztán az ötlet jó ideig nem került szóba, hiszen mindketten nagyon sikeres musicalszínészek, főszerepeket játszanak és nagyon elfoglaltak. Idén egy rendezvényen összefutottak Környei Attila menedzserrel, elmondták neki az elképzelésüket, és ő azonnal támogatta a kezdeményezést. Másnap felhívta a SONY BMG-t, akivel több sikerprodukció kötötte már össze. A kiadó rendkívül lelkesen fogadta az ötletet, és már együtt találták ki, hogy háromtagú legyen a csapat. Így került az ADAGIO-ba Balczó Péter fiatal, debreceni operaénekes tehetség.

Az ADAGIO-t a tagok lélegzetelállító vokális előadásmódja teszi különlegessé. Homonnay Zsolt és Balczó Péter tenor, Nagy Sándor bariton. A trió együttes hangzása és előadásmódja hatalmas termeket képes megtölteni, elvarázsolva

mindenkit.

Repertoárjukban népszerű hazai és külföldi nagyívű popdalok szerepelnek szimfonikus zenekari kísérettel, egyéni stílusban.

Most megjelent albumukon ötvözik a klasszikus zenét a vokális pop könnyedségével, így jön létre az az elegáns és összetéveszthetetlen crossover stílus, mely hamarosan összeforr az ADAGIO nevével.

A lemez zenei producere Silló István, akinek neve garancia a minőségre!

Homonnay Zsolt, Nagy Sándor és Balczó Péter így beszélnek a készülő zenei anyagról:

Zsolt: Szeretnénk crossover stílusban működni, ami egyesíti a klasszikus és a populárisabb zenét. Az adagio egy zenei kifejezés, de túl azon, hogy rengeteg adagio mű létezik, a szó maga azt jelenti, hogy szélesen-lassan. Az az elképzelésünk, hogy a popzenében rejlő melódiákat kibontva, talán ennek szellemében klasszikus stílusban adjuk elő. A modern és a klasszikus zene találkozása ez.
Itt olvashatsz a pályafutásáról!»

Péter: Nem áll távol tőlem a könnyedebb műfaj. Annak ellenére, hogy operaénekesnek készülök, szeretek sokféle zenei stílust. Ebbe a „szélesen–lassan” vonalba beletartozik az operaéneklés is. Ez most egy teljesen új feladat: összehozni a két stílust. Az Adagio együttes egy igazi szakmai kihívás számomra. Az elkészült lemezanyagra igazán büszkék lehetünk: egy romantikus utazás a pop világába, az opera szárnyán.
Itt olvashatsz a pályafutásáról!»

Sándor: Nem egyszerű most az életünk, hiszen a lemezfelvétel közben mindenki játszik a színházban, próbál, tanul, de most a legfontosabb számunkra az ADAGIO debütáló lemeze. Nagyon örülnénk, ha a közönség legalább olyan szeretettel fogadná ezeket a dalokat, amilyen szeretettel és örömmel mi ezt a lemezt készítettük. Itt olvashatsz a pályafutásáról!»

 

 

Hallgasd meg az Utolsó érintés című számot!»

 

 

A TAGOK:

Nagy Sándor

1980-ban született Kisvárdán, 18 éves koráig Fényeslitkén élt családjával. A gimnázium elvégzése alatt tagja lett a kisvárdai DOKTOROCK színtársulatnak, és az itt eltöltött évek és lehetőségek egy életre meghatározták a színházhoz való kötődését. Tizennyolc évesen felvételt nyert Toldy Mária musical stúdiójába, ahol az éneklés mellett már a színészmesterség világába is belekóstolt. Ezidőtájt Szirtes Tamás, Kocsák Tibor és Dr. Simon Edit támogatásával lehetőséget kaptott a Madách Színházban bemutatásra kerülő „Nyomorultak” c. musicalban való szereplésre. Majd hamarosan a Miklós Tibor vezette Piccoló Színház tagja lett, ahol már rengeteg szerepet játszhatott. Ezek nagyon jó útravalóul szolgáltak a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára, ahol az idén diplomázott. Az egyetemi évek alatt számtalan remek mesterrel dolgozhatott együtt, az énektanulás és hangképzés terén pedig Kővári Judit személyében találta meg a számára legmegfelelőbbet.

Főbb szerepei az egyetem előtt, illetve közvetlen utána:
Utazás c. rockopera Avron Kisvárda /Doktorock
Anna Karenina c. musical-opera Karenin Kisvárda / Doktorock
István a király c. rockopera István Kisvárda / Doktorock
Fame c. musical Tyron Piccoló Színház
Rent c. musical Mark Piccoló Színház
Diótörő és Egérkirály Diótörő Székesfehérvár Vörösmarthy Színház
Volt egyszer egy csapat John Madách Színház
Az Operaház Fantomja Raoul Madách Színház


Homonnay Zsolt

Kaposváron született, majd Zalaegerszegre járt középiskolába. Már a gimnázium kórusában is énekelt, és itt alakította meg első rockzenekarát. Gitározni tanult, de egyre többször „hárult” rá az éneklés feladata is. Ezután a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiója következett, ahol több zenés főszerepet is énekelhetett. Amikor felvették a Színművészeti Egyetem operett–musical szakára, Bagó Gizella elvállalta énektanítását, és elkezdték a folyamatosan tartó, rendszeres munkát. A mai napig rendszeres hangképzés mellett a szerepekre való felkészülésben is segít. A főiskola alatt és után is több zenés főszerepet játszott Budapesten és vidéki színházakban is. 2000-ben a szakmai zsűri a Tavaszi Fesztiválon a „Legjobb Bonviván” címmel díjazta. Többkörös nemzetközi meghallagatás után meghívást kapott Berlinbe, az amerikai Walt Disney által működtetett musical színházba „A Notre Dame-i toronyőr” két főszerepére. (Quasimodo, Phobeus). Bár több ajánlat késztette kintmaradásra, ám „Az operaház fantomja” magyarországi bemutatójára kiírt meghallgatás mégis hazajövetelre csábította, melyben végül Raoul szerepét bízták rá. Tavaly a Budapesti Operettszínházban bemutatásra került Rómeó és Júlia sikerdarabjában Paris, a Bál a Savoyban című darabban pedig Arisztid szerepére kapott felkérést. Elmondása szerint a hozzá legközelebb álló és szakmailag a legnagyobb kihívást jelentő Szörny szerepét idén kapta meg a „Szépség és a szörnyeteg” című darabban.

További legfontosabb szerepek:
Padlás Rádiós
Miss Saigon: Professzor
Aspects of love: Alex
Jézus Krisztus Szupersztár: Júdás, Jézus
Nyomorultak: Enjoral
West Side Story: Tony
Dorian Gray: Dorian Gray (német nyelvű turné Európában)
Evita: Che Guevara (német nyelvű turné Európában)
Wiener Blut: Bonviván (Koppenhága nemzetközi rádiós gála)
Csárdáskirálynő : Edvin
(olasz nyelven Salermóban)
Cirkuszhercegnő: Mister X
Viktória: Koltay (bonviván)
Leányvásár bonviván
Gül baba: Gábor deák
Helló! Igen?! : Író


Balczó Péter

1983-ban született Debrecenben. Az általános iskolát ének–zene tagozaton végezte. Itt tett szert az éneklés és a komolyzene alapjaira. 7 éves korától hegedülni tanult, egészen az érettségi évéig.
Érettségit 2002-ben szerzett a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. Még ez év szeptemberében felvételt nyert a debreceni Csokonai Színház opera kórusába, ahol 2005-ig dolgozott.

Itt énekelte első opera szerepeit is:
Erkel Bánk bán – Tiszt
Prokofjev Eljegyzés a kolostorban
Mozart Idomeneo – Arbace, Főpap

2003-ban felvételt nyert a Debreceni Egyetem Konzervatóriumába. Itt Mohos Nagy Éva volt a tanára. Az elkövetkező 2 évben részt vett több magyar és nemzetközi énekversenyen. Több különdíjat nyert ezeken, de a legbüszkébb a 2005 áprilisában Graz-ban megrendezett nemzetközi énekversenyen elért döntős szereplésére. Itt találkozott leendő tanárával, aki azonnal felvette a grazi Zeneművészeti Főiskola opera szakára, ahol idén kezdi meg tanulmányait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top