nlc.hu
Nyereményjátékok
Szívhang sorozat

Szívhang sorozat

Andalító smooth jazz és táncra perdítõ funky, puttyogó elektronika és recsegõs blues-gitár - sokféle zenét kínál az A38 Hajó új sorozata.





Ami összeköti ezeket: a zseniális énekesnők. Búgó hangú dzsesszdizőzök és felkavaró dívák, szubrettek és primadonnák, tűzrőlpattant kiscsajok és lusta vampok, altok és szopránok, jelenlegi és majdani világsztárok, magányosan, duóban vagy zenekarral. Nem feminista és nem hímsoviniszta – garantáltan ideológiamentes Szívhang sorozatunk arra tesz erőtlen kísérletet, hogy bemutassa: milyen páratlanul változatos a női énekhang világa.

A sorozat következő fellépői november 30-án a megejtő természetességű Friend ‘n Fellow duó, illetve a magyar acidjazz jeles képviselője, Váczi Eszter.






A Friend ‘n Fellow ének-gitár kettős tulajdonképpen Tuck & Patti európai alteregójának tekinthető. Constanze Friend és Thomas Fellow Weimarban ismerkedtek meg zeneművészeti tanulmányaikat végezve. Fellow különleges, hajlításokkal, elegáns bontásokkal és meglepő dinamikai váltásokkal tagolt bluesos gitárjátéka nagyszerű, szinte nagyzenekari gazdagságú aláfestést ad Friend hol füstös és rekedtes, hol pedig energikus és éettel teli énekhangjának. A kilencvenes évek közepe óda dolgoznak együtt lemezeikkel nagy sikereket aratva a dzsessz- és blueskedvelők körében. Két évvel ezelőtti vidám hangulatú koncert-DVD-je után a duó idén különleges feldolgozáslemezzel jelentkezett: elképesztően rafinált U2-, Hendrix- és Sting feldolgozások követik egymást, de saját számokból is jut az estére.

Aki arra kíváncsi, hogy hogyan hangzik Hendrix Purple Haze-e vagy a U2 I’m Still Haven’t Findje egy virtuóz blues-duó előadásában, nem hagyhatja ki ezt az estét.





Constanze Friend: ének
Thomas Fellow: gitár

Diszkográfia
Fairy Godmother, 1995
Home, 1997
Purple Rose, 1998
Taxi, 2001
Live DVD, 2003
Covered, 2005


www.friendnfellow.com





A Váczi Eszter Quartet 2002-ben alakult. A zenekar Eszter azon régi vágyát teljesíti be, hogy akusztikus dzsesszt énekeljen, klasszikus dzsessztrió-kísérettel (zongora, basszus, dob). Eszter Jazz+Az szereplését követően is nagyon fontosnak tartja, hogy ne “álljon be a sorba”, és csak olyan dologban vegyen részt, mely egyéni stílusát és igényeit más szempontoknak nem rendeli alá. A zenekar koncertjén ismert és kevésbé ismert kompozíciók is elhangzanak. A zeneszámok közötti egységet Eszter sekivel sem összetéveszthető hangja, és a zenekarra jellemző igényes, de nem egyénieskedő hangszerelés teremti meg. Ezúttal a kiváló szaxofonos, Csepregi Gyula is fellép a kvartettel.

A zenekar tagjai

Váczi Eszter: ének
Gátos Iván: zongora
Gátos Bálint: basszusgitár
Kovács Zsolt: dob

Csepregi Gyula: szaxofon

www.szorp.com

Támogató az Antenna Hungária. Médiatámogató a Nők Lapja Café.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top