Nyereményjátékok

IL DIVO: 4 SÁRMOS FÉRFI – 4 ELBÛVÖLÕ HANG

A négy képzett klasszikus énekes alkotta szenzációs pop-opera formáció, az Il Divo már meghódította a világot, köztük hazánkat is!





Bemutatkozó albumukból alig egy év leforgása alatt több mint 5 millió példányt adtak el eddig világszerte. Ezzel minden lehetséges rekordot megdöntöttek, így itt az idő, hogy újabb feladat elé állítsák magukat… November 7-én “Ancora” címmel megjelent vadonatúj albumuk, amely talán még ígéretesebb, mint elődje!
A sikersztori tehát folytatódik, s az Il Divo megpróbálja felülmúlni saját eredményeit, azaz az előző lemezükkel 13 országban elért #1 pozíciót! Az új zenei anyagot óriási várakozás előzte meg: ezt erősíti, hogy várhatóan a legnépszerűbb dal a lemezről a Celine Dionnal közösen előadott “I Believe in You”! A szenzációs kiadvány megjelenése alkalmából a kvartett 2006-ban világ körüli turnéra indul, és a csapat minden bizonnyal megismétli az elmúlt egy év fergeteges sikerszériáját!


A PRODUKCIÓ TAGJAI





David Miller
(31), amerikai tenor az Oberlin konzervatóriumot végezte el Ohióban, ahol operaénekesi diplomát és mesterfokozatot szerzett. Az elmúlt 10 évben főként New Yorkban munkálkodott, és több mint 45 opera és musical darab főszerepét játszotta különböző operatársulatokkal járva a világot, meghódítva Észak- és Dél-Amerikát, Ausztráliát és Európát. Fellépett többek között a milánói La Scala-ban: a West Side Story-ban Tony figuráját alakította. Legutóbb a Broadway-n tűnt fel Rodolfoként Baz Luhrman nagysikerű produkciójában, Puccini Bohémélet című darabjában.





A francia Sebastien Izambard (31) az egyetlen autodidakta énekes a csapatban, aki tehetséges dalszerző, és kiválóan játszik gitáron, illetve zongorán. Több évig élt Párizsban, s ezalatt számos francia művésznek szerzett dalokat. 2001-ben Johnny Haliday különleges vendége volt az élő legenda – a párizsi Olympia-ban adott – teltházas koncertjének, egy évvel később pedig a Richard Cocciante által szerzett A kis herceg című musical egyik főszerepét játszotta. Épp szólóalbumán dolgozott, amikor 2003-ban csatlakozott az Il Divo-hoz, és tervei között szerepel, hogy saját szerzeményeivel gazdagítja majd az együttes repertoárját.





Carlos Marin
(36) spanyol bariton madridi származású, és olyan főszerepek eléneklésével szerzett magának figyelemre méltó hírnevet, mint a Nyomorultak, a La Mancha lovagja vagy a Szépség és a Szörnyeteg spanyol verziója. Miután Alfredo Kraus, Monserrat Caballe és Jaime Aragall mesteriskoláiban tanult énekelni, az elmúlt években a közönség szívét is meghódította világszerte, és több opera legjobb bariton hangjává választották a kritikusok. Játszott többek között a Traviatában, a Sevillai borbélyban, a Bohéméletben és a Pillangókisasszonyban.





Urs Buhler
(33) svájci tenor 17 évesen kezdett el énekelni a Conspiracy nevű hard rock bandában szülővárosában, Luzernben, ahol zeneakadémiát végzett. Később Amszterdamba költözött, ahol az Amszterdami Konzervatórium diákja volt Udo Reinemann tanítványaként. Urs a svéd tenor, Gösta Winbergh és a francia tenor, Christian Papis magántanítványaként is sokat fejlődött. A Salzburg Fesztiválon énekelt a Claudio Abbado által dirigált kórusban; az elmúlt hét évet pedig Hollandiában töltötte oratóriumok éneklésével és a Holland Operában való fellépésekkel.









Hallgass bele!


I Believe In You (feat. Celine Dion) »

Unchained Melody – Senza Catene »

Ave Maria »

All By Myself – Solo Otra Vez »


O Holy Night »


Heroe »





AZ IL DIVO-TÖRTÉNET

2001-ben született meg a kvartett létrehozásának ötlete: négy kivételesen tehetséges, képzett hanggal rendelkező fiatalember, akik régi és új, népszerű dalokat adnak elő, kibékítve végre a pop és a klasszikus zene között húzódó ősi ellentétet. A formációnak Il Divo (jelentése: isteni előadó, a díva férfi megfelelője) lett a neve. A pop opera kvartett létrejöttét a tagok hosszas, majdnem két évig tartó, szinte az egész világra kiterjedő keresése előzte meg.






A 4 fiatalember – az amerikai David Miller, a francia Sebastian Izambard, a svájci Urs Buhler és a spanyol Carlos Marin – fantasztikus hanggal és énektudással, nagyszerű külsővel, összetéveszthetetlen stílussal rendelkezik, zenéjük pedig harmóniát teremt a klasszikus zene örökérvényűsége és a pop sokszínűsége között. Repertoárjukban népszerű, romantikus dalok szerepelnek teljes zenekari kísérettel. “Ancora” című új albumukon ilyen az “Unchained Melody” című feldolgozás, a Celine Dion közreműködésével elkészített “I Believe in You”, az “Ave Maria”, az “All By Myself – Solo Otra Vez”, az “O Holy Night”, a “Heroe” és még hat további felvétel, amely teljessé teszi a kivételes tehetségű énekesek második albumát.


Az Il Divo-t a tagok lélegzetelállító vokális előadásmódja teszi különlegessé, melyről joggal az jut az ember eszébe, hogy a nagyszabású áriák és a klasszikus popdalok ugyanannak az érmének a két oldalán találhatóak. A négy énekes hol felváltva viszi a prímet a dalokban, hol lenyűgözően erőteljes kórust alkotva varázsolják el a hallgatót. A formáció multikulturális karakterére utal a tény, hogy a dalok nem kizárólag angol nyelven szólalnak meg, hanem spanyolul és olaszul is hallhatjuk a fiúkat énekelni. Ennek ellenére dalaik hallgatása közben úgy érezhetjük, hogy a szerelem eszperantóján szól hozzánk az Il Divo…


AZ IL DIVO SZÁMOKBAN

26-szoros platina a világban az “Il Divo” című lemez! Több mint 5 millió eladott példány!





Az Il Divo 12 hétig volt #1 a MAHASZ nemzetközi albumeladási listáján!

Több mint 1 millió eladott lemez az USA-ban!

Az “Ancora” című lemez öt országban – Kanada, Spanyolország, Ausztrália, Hong Kong, Új-Zéland – azonnal az első helyen nyitott!

Az elmúlt hónapban 100 plakátos, a Sony Ericssonnal közös óriásplakát-kampány erősítette az Il Divo debütáló lemezét!

Két alkalommal láthatott a közönség a televízióban Il Divo-koncertet augusztus és szeptember hónapban!

Látogass el honlapunkra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top