nlc.hu
Nyereményjátékok
Mino Cinelu

Mino Cinelu





Március 08.sze.20h Mino Cinelu Flamenco Trio (F)

Az 1957-ben Párizsban született Mino Cinelu napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott dobos-ütőhangszerese. Félreismerhetetlen és felejthetetlen, egyedülállóan atmoszférikus perkázását hallhatjuk Miles Davis Amandláján éppúgy, mint Pat Metheny Imaginary Dayén, a Weather Report, Marcus Miller, David Sanborn, Dizzy Gillespie, Cassandra Wilson, Branford Marsalis, Wayne Shorter vagy Paquito D’Rivera lemezein.

Sokoldalú zenei érdeklődését jellemzi, hogy a “könnyebb műfajok” olyan előadóinak is sűrűn dolgozik és turnézik velük, mint Sting, Lou Reed, Tori Amos és Tracy Chapman. Mindez nem akadályozza meg, hogy néha belekóstoljon az artrockba (Laurie Anderson) vagy a világzenébe.

Cinelu sosem áll le: legújabb zenei kísérlete egy flamenco trió, az énekes Miguel Mipuentével és az énekes-gitáros Paco el Lobóval. Lenyűgöző ritmikai változatosság, a Cinelutól megszokott sűrű atmoszféra – dzsesszel kevert féjdalmas és izgalmas flamenco, ahogyan még sosem hallottuk azt.







Belépő elővételben: 2300 Ft, a koncert napján: 2800 Ft.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top