Nyereményjátékok

CASANOVA

A világ legnagyobb csábítója. Vérbeli szélhámos. Az átváltozás és a humor nagymestere. Azt beszélik, nincs nõ a világon, aki ellen tudna állni a sármjának. Legalábbis így volt ez mostanáig.





A legendás Casanova (HEATH LEDGER) életében először megoldhatatlannak tűnő feladattal találja magát szemben, amikor útjába kerül a szépséges Francesca (SIENNA MILLER), aki teljesen váratlan dolgot tesz: visszautasítja őt. Összeesküvések és fondorlatos cselszövések egész sorozata szükséges ahhoz, hogy közelebb tudjon kerülni szerelméhez. Azt azonban nem sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Az Oscar-jelölt Lasse Hallström (Csokoládé) olyan modern komédiát forgatott Giacomo Casanova életéről, mely teljesen új fényben mutatja a legendás kémet, katonát, írót, filozófust és kalandort. Egyetlen korábbi adaptációban sem láthattuk ennyire emberi közelségből a csábítót, aki mindent megpróbál azért, hogy jobb emberré váljon.





A főszereplők mellett olyan remek színészeket láthatunk még a filmben, mint az Oscar-díjas Jeremy Irons Pucci püspök szerepében, aki folyton Casanova nyomában jár, hogy végre rajtakapja őt paráználkodás közben. Ezen kívül feltűnik még az Oscar-jelölt Lena Olin Francesca édesanyja és Oliver Platt Papprizzio, Francesca jegyese szerepében.

A filmben lehetőséget kapott Osvárt Andrea is, őt Casanova egyik szeretője, a „szőke szépség” szerepében láthatjuk.


Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték



Eredeti címe: CASANOVA

Rendezte: LASSE HALLSTRÖM





Szereplők:

• HEATH LEDGER – Casanova
•  SIENNA MILLER – Francesca
• JEREMY IRONS – Pucci püspök
• OLIVER PLATT – Papprizzio
• LENA OLIN – Francesca édesanyja



Írta:
KIMBERLY SIMI és JEFFREY HATCHER
Zene: ALEXANDRE DESPLAT
Operatőr: OLIVER STAPLETON
Vágó: ANDREW MONDSHEIN
Látvány: DAVID GROPMAN
Jelmez: JENNY BEAVAN
Producer: MARK GORDON, BETSY BEERS,
LESLIE HOLLERAN


Végrehajtó producer: SU ARMSTRONG, GARY LEVINSOHN
A GONDOLA PICTURES LTD, a TOUCHSTONE PICTURES
és a THE MARK GORDON COMPANY produkciója / 2005.















 


 


 


 


Forgalmazó: Fórum Hungary

Honlap»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top