Nyereményjátékok

Pasik, Kutyák, anyósok, satöbbi…

Pasival vagy pasi nélkül? Furcsa kérdés, hiszen melyik nõ akarna férfi nélkül élni, pláne ha megtalálta az igazit?




Ám lehet, hogy a kérdés mégsem ilyen egyszerű. Mi van akkor, ha bekavar egy önző, kisfiát őrző-védő kft-ként protezsáló anyós (Jane Fonda: Hazatérés, Mezítláb a parkban), aki el se tudja képzelni, hogy élete jelenlegi egyetlen férfiját elrabolja egy „gonosz bestia”?

Hiszen mit akarhat egy alkalmi munkás, kutyasétáltató, felszolgáló és ki tudja még mivel foglalkozó lányka (Jennifer Lopez: Hölgyválasz, Álmomban már láttalak) az ő édes, okos, sármos, orvos kisfiától, aki ennél természetesen sokkal többet érdemel…
Mi mást is akarna Charlie? Biztos csak megkeseríteni anyósa, Viola életét, akiben az még csak fel sem merülhet, hogy esetleg szerelmes…

De hogy ez a „gonosz házassági terv” ne valósulhasson meg, a leendő anyósnak lépnie kell: ki kell iktatni az ősellenséget, szinte bármi áron! Innentől kezdve Viola egyetlen célja, hogy megkeserítse Charlie életét. De mi van, ha a dolog fordítva sül el és saját eszközeit használja fel ellene a leleményes lány?





Ez az ötletes alaphelyzet kiváló lehetőséget biztosít a már évek óta nem látott Jane Fonda számára, hogy bebizonyítsa, hogy máig ő maradt Hollywood egyik legnagyobb dívája, és játékát csak erősíti a komikai vénájáról eddig nem ismert, de ebben a szerepben is fantasztikusat produkáló Jennifer Lopez. Ők ketten varázsolják az Anyád napját egy könnyfacsaróan nevettető, ugyanakkor megható másfél órává.





Lehet, hogy egyszerűbb, ha az embernek nincs is senkije? Akkor legalább nem kell egy boszorkány anyóssal szembenézni. Vagy legyen valaki, csak hogy az örökké károgó család ne hajtogassa folyton, hogy mikor jön végre a Nagy Ő? Azért lássuk be, manapság nem egyszerű normális férfit találni, és azt sem tudjuk, hol keressük. Igaz, ma már ott az internet, de ennél nagyobb lutri az ismerkedésben nem létezik. A Kutyátlanok kíméljenek című filmben a csinos óvónő (Diane Lane: Napsütötte Toszkána, A hűtlen) épp a válását próbálja kiheverni, de valahogy sehogy nem találja a helyét, azt sem tudja, hogy fogjon az ismerkedéshez, mígnem egyszer drága nővére feljelentkezik a nevében egy társkereső oldalra. Dőlnek is a jobbnál jobb ajánlatok, a kéjenctől kezdve a sírós idegroncsig a legkiválóbb férficsemegékből lehet szemezgetni… de talán mégis horogra akadhat az igazi, egy romantikus csónaképítő férfiú személyében (John Cusack: Pop, csajok satöbbi, Azonosság)?






Bár az igazival néha járhatnak együtt kellemetlen kockázatok és mellékhatások, de az mindkét nagyszerű romantikus vígjátékból kiderül, hogy biztosan nem érdemes nélküle élni, még akkor sem, ha ehhez netán napokon keresztül kell a neten szörfölnünk, vagy vele jár egy elviselhetetlen anyós is. Persze, hogy mindehhez kellően felvértezzük magunkat, nem árt a DVD-lejátszónkban olyan csemegéket néznünk, mint az Anyád napja és a Kutyátlanok kíméljenek, hiszen egy filmből számos érdekesség leshető el a való élethez is…



Az Anyád napja és a Kutyátlanok kíméljenek című DVD-k már megvásárolhatók a boltokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top