Nyereményjátékok

Van megoldás az asztmára és az allergiára!

Az allergiás és asztmás felnõttek és gyermekek sokat szenvednek a méregdrága, kellemetlen mellékhatásokat okozó gyógyszerektõl. Nekik szeretnénk bemutatni egy tradicionális gyógymódot, az évszázados tapasztalatokon nyugvó sóbánya-klímaterápiát





Hazai beteghelyzet

Napjainkban Magyarországon, illetve Budapesten a statisztikák szerint a gyermek lakosság mintegy 4-5%-a asztmás, illetve 10-12%-a allergiás. A Budai Gyermekkórház adatai szerint évente kb. 150 000 beteg, asztmás gyermeket kezelnek gyógyszeresen, illetve injekció-kúrákkal. A felnőtt lakosság körében ez az átlag még magasabb, ugyanis minden negyedik felnőtt allergiás vagy asztmás.








Amit a (só)bánya-klímaterápiáról tudni kell

•  100 %-ig természetes gyógymód,
•  garantált tünetmentesség érhető el,
• nincs szükség gyógyszerekre,
• szórakoztató (gyermekeknek játékszoba),
•  szakértelem, hozzáértés, orvosi felügyelet adott,
•  a száraz, nagy diszperzitású aerosol lejut a legkisebb (0,5 mikron átmérőjű) hörgőcskékbe is,
• a különleges só a Szlatinai sóbányából származik.


 


 


 


 


 


Kiknek ajánlják a terápiát?
Asztmásoknak, allergiásoknak, influenzásoknak, és mindenkinek, hiszen a városban, az utakon rengeteg port és szennyeződést lélegzünk be. Használ arcüreggyulladásra, szénanáthára, és mindenféle légúti eredetű allergiára, légcsőhurutra, hörghurutra. Fontos megemlíteni emellett az immunerősítő hatást, amely a statisztikák szerint negyedére csökkenti az éves betegnapok számát, hiszen a véráramba került só ellenállóbbá teszi a szervezet a bakteriális- és vírusfertőzésekkel szemben.


A sógép működése hasonlít a gyógyszertárakban kapható sópipákhoz?
Nem. A piacon forgalomban lévő készítmények és az úgynevezett sókamrák többnyire nedves alapúak, így csak párologtatják a sót, amely megtapad a felső légutakon, irritálja a nyálkahártyát, tehát nem jut le a legkisebb hörgőkig. Átmeneti kezelésként allergiás tünetekre használ valamennyit, de sokkal inkább a pszichés hatása érvényesül. Ezzel szemben a sóbánya-terápia száraz, nagyon apró szemű só belégzésével működik.


Mi történik a szervezetben a kezelés során?
A páciens belélegzi a száraz sópárát, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, illetve az egyéb légjáratokba is. Ott elolvad, és magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet.. A harmadik, negyedik alkalomtól köhögést észlelhet, de előfordul, hogy hónapokba telik, mire az összes lerakódást fel tudja távozik. Nyilván ez attól is függ, ki milyen problémákkal és adottságokkal érkezik hozzánk.






Egy egészséges embernek is van mit kiköhögnie?
Ha egy belvárosi ember (aki egyébként azt hiszi, hogy nincs semmi baja) elvégzi a kúrát, szénfekete váladékot köhög fel a kúra során.
Az asztma tulajdonképpen hörgőgörcs. Hogyan segít ezen a só?
A görcsöt a hörgők gyulladása okozza, a gyulladást pedig a hörgőkben lerakódott szennyeződés, amelynek kitisztításával megszűnik a görcs, illetve a gyulladás.


Mennyire végleges az eredmény? Tünetmentességről vagy végleges gyógyulásról beszélhetünk?
Egy közepes, illetve súlyos asztmában szenvedő betegnek 2 éven belül három alkalommal meg kell ismételni a kúrát, hogy tünetmentes legyen. Nemcsak a tüdőben lévő szennyeződés, de az ebből adódó irritáció, így a panasz is elmúlik.


Az eredmények miben különböznek gyermekek és felnőttek esetében? Gyermekeknél 92-96%-os a gyógyulási arány. Ez a felnőttek esetében 88-90%. Számít, hogy milyen állapotban van a tüdeje egy embernek. A gyerekek – korukból adódóan – még sokkal tisztább, egészségesebb tüdővel rendelkeznek, mint az idősebb emberek, ezért gyorsabban is gyógyulnak.






Létezik nem kívánt mellékhatás?
Nem, még nem találkoztunk ilyen esettel. Mindenesetre a kezelések megkezdése előtt minden jelentkező szigorú orvosi vizsgálaton esik át, hogy az akut fertőzéseket kiszűrhessük.


Mennyi ideig tart egy kúra és mennyibe kerül?
A kezelés időtartalma 20 nap (egymást követő munkanapokon), amely alkalmanként 1 órát jelent. Gyermekeknek 29 900 Ft, felnőtteknek 37 990 Ft, amely tartalmazza a teljes kúrát, valamint az előzetes orvosi vizsgálatot. Magán egészségpénztárakon keresztül megoldható a finanszírozás.


További információ és jelentkezés a kezelésre
Tóth Mónika: 06-70-317-6959,
Cím: Budai Gyermekkórház Rendelőintézete, 1012 Budapest, Logodi u. 3. fszt.

www.individualteam.hu
info@individualteam.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top