nlc.hu
Nyereményjátékok
PINOKKIÓ

PINOKKIÓ

Franciaországban új õrület hódít a 10 év alattiak körében! Neve: Pinokkió. A jól ismert fabábu most számítógépes animáció formájában hódította meg kevesebb, mint 1 hónap alatt közel egymillió francia kiskorú szívét.




Pinocchio saját dalokat – és nem feldolgozásokat – énekel. A lemezhez két videoklip készült, melyekben Pinocchio társa az eredeti mesében nem szereplő Marie Lou és egy kissé együgyű, mégis rendkívül szeretnivaló béka.


Az új szereplők mellett ugyanakkor nem hiányozhat az albumról Gepetto és a Jótündér sem, akik egy-egy dal erejéig kiveszik részüket a produkcióból. Gepetto dalát Csonka András énekli, aki nem csinált titkot abból, hogy szinte azonnal beleszeretett a dalba és az ötletbe. De Szekeres Adriennt – aki a Jótündér figurájának kölcsönözte hangját – is elbűvölte a produkció bája.

A project ugyan emlékeztet az egykori Hupikék Törpikék sikerekre, szembetűnő különbség azonban, hogy míg a Törpe produkcióban a figuráknak géppel torzított hangú felnőttek kölcsönözték hangjukat, Pinokkió esetében gyerekek énekelnek a hangfelvételek túlnyomó többségén. Hosszas casting időszak után végül az EMI Magyarország is megtalálta azt a hihetetlenül tehetséges, 9 éves előadó palántát, aki a CD-n és a kazettán Pinokkió hangja lesz. 9 évesen nagylemezt énekelni önmagában sem egyszerű feladat! Hát még akkor, ha a dalok nem épp a legegyszerűbbek, sőt a videoklippek szájszinkronjának követése is tovább nehezíti a feladatot. S hogy mekkora feladat is valójában a stúdiómunka egy 9 éves gyermek számára, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hazánkban ilyen jellegű gyerekproject Ulmann Mónika óta nem készült. Az pedig – valljuk be – nem tegnap volt!

A világon másodikként – Franciaország után – Magyarországon találkozhatnak a gyerekek Pinokkió megújult figurájával, s nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy előre bocsássuk: sokan szeretnék a kis fabábu varázslatos dalait tartalmazó lemezt!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top