nlc.hu
Nyereményjátékok
Peter Shaffer: EQUUS

Peter Shaffer: EQUUS

A dráma egy pszichiátriai intézetben játszódik. Egy 17 éves fiú, Alan Strang esetét dolgozza fel, miközben tükröt tart a társadalomban ma is jelen lévõ szélsõségeknek. Pszichiáterét, Martin Dysartot a fiúval folytatott beszélgetések késztetik arra, hogy analizálja önmagát és az õt körülvevõ világ ellentmondásait.







Nagyításhoz kattints a képre!

Mi késztethet egy átlagos kamaszt arra, hogy látszólag minden előzmény nélkül megvakítson három lovat? A kegyetlen és értelmetlen tett magyarázatára az elkövető, a tizenhét éves Alan Strang pszichéjének sötét mélységeiben lehet csak rálelni. Ez azonban nemcsak Alan számára kemény feladat, hanem a terápiát végző orvosa számára is, aki egyre inkább úgy érzi: a fiú zavaros és titokzatos belső világában olyan rettenetes erejű igazságokra bukkan, amelyekről talán jobb volna nem tudni. Mialatt a kezelés során kettejük kapcsolata kibomlik, rájön, hogy újra kell festenie az életről alkotott képét, és szembe kell néznie saját félelmeivel is.




A történet megismertet bennünket egy súlyosan beteg lélek gyötrődéseivel, de rádöbbent arra is, hogy nem olyan egyszerű, hogy mi egészséges, és mi nem az. „A Normális a jó mosoly egy gyerek szemében – eddig rendben. Csakhogy normális a sokmilliónyi felnőtt üres tekintete is. Normális az, ami banális, mindennapos, hisz szépséget, és életet teremthet. De normális az is, ami átlagos, ami csak elszürkít és pusztít” – fogalmaz Peter Schaffer. Ez az, amire rámutat a fiatal színészgárda által előadott darab.


16 éven felülieknek! 








 
Szereplők:

Martin Dysart – Gotthárdi Balázs
Alan Strang – Fancsikai Péter
Frank Strang – Varga Miklós
Dora Strang –Kraszkó Zita
Hesther Salamon – Nedvig Beatrix / Ócsai Dorka
Jill Mason – Trokán Nóra / Hinsenkamp Fanni
Vasgyúró – Seres Dániel
Equus – Szabó Mariann
Herceg – Noé Viktor

Rendezte: Földessy Margit


16 éven felülieknek!


IBS Színpad
1021 Budapest, Tárogató u. 2-4.


Jegypénztár: 391-2525


Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10.00-12.00 óráig és 13.00-18.00 óráig, előadások napján 19.30 óráig.


E-mail: szinpad@ibs-b.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top