nlc.hu
Nyereményjátékok
Halálos szívdobbanás

Halálos szívdobbanás






Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron.

A lehető legnagyobb komolysággal kezd készülni meghallgatására egy kínai zongora virtuóz segítségével, aki egy szót sem beszél franciául, így egyetlen eszközük a kommunikációra a zene.

A fiú mindennapi munkájának mocskos világából érkező nyomás azonban hamarosan elviselhetetlen mértékű lesz számára!

Romain Duris a tökéletes példája annak, hogy egy tehetséges srác szerencsével, hogy kerülhet hirtelen a sztárok világába. Ő abszolút jókor volt, a tökéletesen jó helyen, történetesen épp azelőtt a középiskola előtt ahol egy szereposztó “főúr” várakozott. Romain pedig élt és azóta is él a felkínált lehetőségekkel és bizonyít. A magyar közönséget a Lakótársat keresünk című filmben hódította meg, ahol Barcelonában előbb szállást, majd szerelmet keresett. Aztán láthattuk Kate Hudson és Naomi Watts partnereként a Válás francia módra Ivory filmben, sőt megkapta a címszerepét a híres tolvajfenoménról készült Arséne Lupinnek is, melyben Kristin Scott Thomas volt az igéző partnere.

A Halálos szívdobbanásban nyújtott alakításáért jelölték César-díjra és Európai Filmdíjra is.

Romain Duris filmográfia:
Gadjo dilo – A bolond idegen
Lakótársat keresünk
Válás francia módra
Arséne Lupin
Még mindig lakótársat keresünk
Halálos szívdobbanás









55. Nemzetközi Filmfesztivál, Berlin – Ezüst Medve,
A legjobb filmzene 2005






Játékidő: 107 perc




Főszereplő(k):

Romain Duris
Niels Arestrup
Jonathan Zaccaï
Gilles Cohen
Linh Dan Pham
Aure Atika
Emmanuelle Devos











 




 


 


 


 


Rendező: Jacques Audiard

Gyártási év: 2005 


Bemutató: 2006. május 11.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top