Nyereményjátékok

Ki öli meg Európa és Amerika nagy konyhafõnökeit?

„Sose egyél többet, mint amennyit föl bírsz emelni!”(MISS RÖFI)





Adva van négy mesterszakács: egy olasz, egy francia, egy osztrák, meg egy félig orosz-félig amerikai, ez utóbbi történetesen nőnemű. Mindannyian egy ínyenc menüsor egy-egy fogását készítik az angol királynő vacsoráján. Aztán néhány nap múlva egyikük, a nagy Louis Kohner ott találja magát az étlapon, és mint kedvenc fogásánál az örvös galambot, őt magát is kemencébe zárják és megsütik. Ismét pár nap, és megvan a következő áldozat, akit a homárok medencéjébe fojt bele titokzatos gyilkos. A negyedik szakács, az ennivalóan bájos Natasha pedig elkezdi versenyfutását az idővel, hogy kiderítse: kinek van ínyére az ilyen véres vacsora?

A helyzet persze ennél is bonyolultabb. Hiszen a képet sokan árnyalják: visszatér Natasha ex-férje, Millie, a gyorsétkeztetés megszállottja, aki azért érkezik Európába, hogy Humpty Dumpty omlettláncához csábítson egy mesterszakácsot, és közben visszaszerezze egykori feleségét.
De ott van Achille van Golk is, a Lucullus Magazin kiadója, aki négycsillagos konyakkal mos fogat, illatszer gyanánt epervermutot használ, és miután megtudja, hogy egyik korrektorja a fiókjában ketchupöt rejteget, gondolkodás nélkül kirúgja a rossz ízlésű, fejlődésképtelen alkalmazottat. És persze gyanús a többi mesterszakács is: mind attól rettegnek, hogy ők lesznek a következő áldozatok, de összefogni már nem képesek, hiszen inkább éhen vesznének, semhogy egymás mellé üljenek az asztalnál.

A véres gyilkosságok borzalmát csillogó humor oldja a könyvben, remek szóviccekkel és igazi férfi-nő szópárbajokkal házasságról, együttélésről, válásról, szerelemről. 





A történet folytatása, a Ki öli meg Amerika nagy konyhafőnökeit? a Fehér Ház konyhájába enged bekkukantani, miközben beleshetünk a legfelkapottabb New York-i éttermek asztalai alá is. A könyv magyar vonatkozással is dicsekedhet, hiszen szereplői között ott van Láng György és felesége, Jennifer, a New York-i Café des Artistes felvirágoztatói, és szó esik a híres Ilona-tortáról is.

A két regény három alkotóművészet: a főzés, a bűnözés és a vígjátékírás eredeti ötvözete. Könyörtelen thrillerek, melyeket már csak az ételsorok kedvéért is érdemes elolvasni.


Kíváncsi vagy a többi Stahl könyvtára kötetre is?

Látogass el honlapunkra: www.stahl.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top