nlc.hu
Nyereményjátékok
MOLto Vivace sorozat az A38 Hajón

MOLto Vivace sorozat az A38 Hajón

Az A38 eleve azzal a nem titkolt céllal nyílt meg 2003 áprilisában, hogy több legyen, mint egy különleges helyszín vagy egy egyszerû koncertterem. Már elhelyzekedése is jelképes: a Dunán, Közép-Európa fõfolyóján horgonyoz, abban a városban, mely mindig is büszke volt kultúrájának sokszínûségére.




Régi álmunk, hogy Közép-Európa gazdag hagyományokra épülő, élő, lüktető és változatos zenei kultúráját egy sorozat keretei között mutassuk be.
Olyan sorozat keretei között, mely egyszerre őrzi meg az élő koncertek intimitását, és lép ki abból, hogy ne csak a látogatók részesüljenek az élményből.


A MOLto Vivace sorozat immár három éve létrejött egyedülálló kezdeményezés:

koncert- és közvetítéssorozat, melynek célja a kortárs közép-európai dzsessz és világzene bemutatása. A sorozat keretében egy magyar és egy közép-európai művész vagy együttes lép fel az A38 Hajó színpadára egyazon este, reprezentálva e régió közös kulturális hagyományait és együttműködésének lehetőségét. A fellépésből televíziós sorozat készül, melyet a Duna Televízió tűz műsorára havi rendszerességgel.



Jiøí Stivin & Co Jazz System (CZ), Grencsó Kollektíva

2006. október 18., szerda 20h


A közép-európai kortárs zene legnagyobbjai közül való a cseh fuvolás-furulyás-szaxofonos, fúvós-multiinstrumentalista Jiøí Stivin, az örök kísérletező. AZ eredetileg filmes tanulmányokat végző Stivin a hetvenes évek közepén kötelezte el magát a muzsika mellett, és sokoldalúságára jellemző, hogy nem csupán Telemann és Vivaldi fuvolaversenyeit játszotta lemezre, de kiváló dzsessz-improvizátornak számít. Akár megszokott dzsesszkvartettje élén érkezik, akár szólestet ad egy szál furulyával és egy öreg kazettás magnóval, friss humora, magabiztos hangszerkezelése és fáradthatatlan muzikalitása mindig óriási sikert arat.






Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

Grencsó István
Grencsó István szabad zenei szelleme, iranyzatoktól, divatoktól, iskoláktól független, öntörvényű gondolkodása, s nem utolsó sorban a hangszeréhez fűződő viszonya a legjelentősebb hazai zenészek közé sorolja műfajában. Leginkább maradandót talán azon műveivel alkotott, melyekben hatvanas évekbeli slágerek, keringők, sanzonok újraértelmezéseit kísérli meg. A Grencsó Kollektíva nem is annyira együttes, hanem zenészek többé-kevésbé laza szerveződése. A szűk triófelállás gyakran kibővül, átalakul, vendégzenészekkel egészül ki.

www.grencso.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top