nlc.hu
Nyereményjátékok
Õsemlõsök

Õsemlõsök

Utazzunk vissza az idõben, és nézzünk szét az õslények rendkívüli világában!




Amikor kihaltak a dinoszauruszok, elkezdődött az emlősök kora. Enciklopédiánk gazdag ismeretanyaga, gyönyörű és színes illusztrációi elkalauzolják az olvasót abba a korba, amikor színre léptek az ősemberek.

• Több mint 100 történelem előtti ősemlős leírása, részletes adatai és rekonstrukciója
• Találkozzunk kedvenc háziállatunk múltbéli ősével – és saját ősünkkel
• Adattáblák, méret-összehasonlítások, idősávok és térképek
• 20 látványos, kétoldalas élőhely-illusztráció és több mint 300 színes fénykép és festmény

Ha manapság körülnézünk a világban, azt látjuk nyüzsögnek körülöttünk az emlősök. Sok és sokféle létezik belőlük, jelenleg több mint 5000 faj. Az emlősök számos élőhelytípust benépesítenek, néhány olyat is, amely bármiféle élet számára alkalmatlannak tűnik. A jelen csak egyetlen, viszonylag vékony szeletét mutatja be az emlősök történetének, amely mintegy 220 millió évre nyúlik vissza. A történelem előtti emlősök vizsgálatával bepillanthatunk a környezeti alkalmazkodás módjaiba, és megérthetjük, miért olyan az állatok felépítése, amilyen. A kihalt állatok szokásait és képességeit rekonstruálni lehet az élő formákkal való összevetés alapján. Az anatómiai részletek fontos támpontokat adnak a rokonság kiderítéséhez.

A fölfedezések üteme hirtelen felgyorsult: naponta írnak le új fajokat. Ősmaradványok áradnak a múzeumokba a bolygó minden sarkából; az új példányok némelyike lélegzetelállítóan teljes. Az újonnan előkerült ősmaradványok és új vizsgálati módszerek új értelmezésekhez vezettek. Az új információk és új elképzelések még lebilincselőbbé teszik az emlősök tanulmányozását.
Éppen ideje tehát, hogy az új ismeretek alapján rendszerezzük a történelem előtti emlősökre vonatkozó tudásunkat.





Lépjünk be a történelem előtti emlősök világába – tanulásképpen vagy pusztán szórakozásból!

192 oldal, fordította: Pesthy Gábor, illusztráció Mauricio Antón,
4990 Ft, Móra Kiadó –
www.mora.hu


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top