nlc.hu
Nyereményjátékok
Bûnügyi regény-70-es évek legkegyetlenebb római bandájáról

Bûnügyi regény-70-es évek legkegyetlenebb római bandájáról

Mi jut elõször az eszünkbe a ’70-es évek Rómájáról? Maffia, drogkereskedés és bûnözés. A november 9-én a mozikba kerülõ Bûnügyi regény errõl szól, de mégis többrõl… a barátságról, amelyet gyermekként öröknek hiszünk, de felnõve néha csalódnunk kell benne, és a szerelemrõl, amely kegyetlenebb tud lenni a maffiánál is.




Az 1970-es években, Rómában három fiatal és mindenre elszánt bűnöző – Libanoni (Pierfrancesco Favino), Freddo (Kim Rossi Stuart) és Dandy (Claudio Santamaria) – és csapatuk elrabolt és brutálisan kivégzett egy dúsgazdag üzletembert. A csapat úgy döntött, hogy a csalással megszerzett váltságdíjat drogkereskedelembe fektetik és átveszik az irányítást Róma alvilága felett. Ezzel megszületett Róma legkegyetlenebb bűnügyi szövetsége, amely kíméletlenül intézte el riválisait és megállíthatatlanul terjeszkedett 25 éven át. Történetük elkerülhetetlenül összefonódik a modern Olaszország történelmével: a terrorizmussal, emberrablásokkal és a legmagasabb kormánykörökig gyűrűző korrupcióval. Mialatt a hatóságok tehetetlenül szemlélik az eseményeket, Scialoia rendőrhadnagy szorosan a banda nyomába ered, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja őket és emellett meg akarja nyerni Dandy barátnője, Patrizia szívét is.
A Bűnügyi regény valós történelmi eseményeket dolgoz fel, a korszak legdrámaibb eseményei elevenednek meg újra a vásznon, köztük Aldo Moro olasz kereszténydemokrata vezető elrablása és a bolognai vasútállomáson végrehajtott öldöklés. Ezek az események keverednek a filmben a főszereplők privát életének történéseivel. Ráadásul a filmben szereplő banda sem kizárólag az írói képzelet szülötte, a 70-es években tevékenykedő Magliana bűnügyi szervezet mintájára alkotta meg Giancarlo De Cataldo, a film alapjául szolgáló könyv írója.






Michele Placido – a film rendezője – a 80-as évek kedvelt sorozatának, a Polip-nak Cattani felügyelőjeként vált ismertté. Placido a Bűnügyi regényben is feltűnik pár jelenet erejéig, Freddo elkeseredett apját alakítja.
A Bűnügyi regény főszereplői ismerősek lehetnek az olasz filmeket kedvelők körében. A gyerekkora óta filmező Kim Rossi Stuart korosztályának kiemelkedő tehetsége, aki – a többi szereplőhöz hasonlóan – számos filmszerep mellett színházi előadásokban is bizonyította tehetségét. A női szereplők közül kiemelkedik a szépséges Anna Mouglalis – Patrizia szerepében – aki filmes karrierje mellett évek óta az egyik nagy divatház arca.

Számos nemzetközi verseny zsűrije ismerte el a Bűnügyi regény érdemeit, az elmúlt évben 15 díjat nyert a film és Michele Placido-t jelölték a rangos Berlin-i Arany Medve díjra is.


Színes, feliratos, olasz-francia-angol, bűnügyi dráma 2006


Főszereplők:

• Kim Rossi Stuart – Freddo
• Anna Mouglalis – Patrizia
• Pierfrancesco Favino -„A Libanoni”
• Claudio Santamaria – Dandi


Rendező:
• Michele Placido

Forgatókönyv:
• Giancarlo De Cataldo (saját novellája alapján)

Forgalmazza a Mokép

Játékidő: 152 perc
Bemutató: 2006. november 9. 
Korhatár: 16 év


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top