Donna Hay klasszikus stílusban írt könyve 14 ízletes alapanyagot mutatva bebizonyítja, hogy friss alapanyagokból mennyei ételeket készíteni nem is olyan ördöngös mutatvány. Minden egyes fejezet zamatok változatos sokaságával csigázza fel érzékeinket.
Először egyszerű recepteket társít mint egy frissítő ital kedvenc ízvilágunkban majd fokozatosan jutunk el az ínycsiklandó receptek mindenkit elkápráztató parádéjáig.
A könyv túlmutat az egyszerű receptgyűjteményen – megtudhatjuk, hogy az egyes fűszerek, alapanyagok honnan erednek, milyen utat jártak be, míg végül
belopták magukat szinte észrevétlenül, de egyszer s mindenkorra a mi konyhánkba is.
Rengeteg hasznos tanáccsal szolgál, hogyan tarthatjuk meg az alapanyagok, fűszerek aromáját, illatát – egyszerre apró trükkök, fortélyok bőséges tárházának gyűjteménye is a könyv.
A könyv képanyaga nemhiába szemet gyönyörködtető a könyv és fotósa nemzetközi szinten is elnyerte a legjobb ételfotó díját.