Nyereményjátékok

Lemon-Cuptól a push up-ig

Úgy hangzik mit egy finom nyári koktél? Pedig szó sincs róla. A melltartókat vesszük nagyító alá, vagyis a melltartók világába kalandozunk.





Lemon-Cup
Kezdjük is mindjárt a legelején. Lemon-Cup volt a melltartó őse. Valójában ez egy acélrugós, lőszőrbetétes szerkezet volt, ami inkább melljavítóként funkcionált, mint melltartóként. Mégis érdemes megjegyezni a nevét, ha mást nem azért, mert kevesen ismerik.



Mary Phelbs Jacob
Ő az, aki az első „igazi” melltartót feltalálta. Szinte hihetetlen, hogy, a melltartó, amely a mell megemelését volt hivatott véghezvinni 1914-ben jelent meg először. Ez a melltartó volt az, ami elindította a melleket hódító útjukon. A férfiak ettől a pillanattól megszállottjai lettek a női kebelnek.



Már méret után is
Az 1920-as évektől már méretre készítik a melltartókat. A 30-as években pedig a szűk derekú ruhák divatba hozzák az igazán hangsúlyozott kebleket, amit melltartóval varázsolnak ellenállhatatlanná.





Lehet még fokozni?
A 40-es évektől szinte folyamatosan növekszik az ideális mellméret. Az 50-es és 60-as évek szex szimbólumai és nagy filmsztárjai is a méretes kebleikkel lettek népszerűek. Akihez viszont nem volt elég kegyes a természet, azok csúcsos melltartócsodákkal próbálták magukra vonni a féri tekinteteket.


Blow up bra
A 60-as évek csodamelltartója. Minden nőnek lehet akkora melle, amekkorát szeretne. A felfújható melltartó betét a karúszók elvét követte. Először fürdőruhákhoz készült, majd a fehérneműkhöz is. Egyszerűen egy puha műanyag betétet helyeztek a melltartóba, amit egy szívószállal fel lehetett fújni akkorára, amekkorára éppen szükség volt. Sajnos gyártása nem terjedt el széles körökben, mert a ruha és a műanyagipar nem fért meg egymás mellett. Érdekes, hogy ezt a típusú melltartót néhány éve a 21. század nagy felfedezéseként újra megjelentették a piacon.






Push up bra

Ez a típusú melltartó a kilencvenes években egy teljesen új korszakot indított el. 1994-es debütálása óta a legkeresettebb melltartótípus, hiszen kerekíti és meg is emeli a melleket. Sikere azóta is töretlen. Vannak egyszerű szivacsbetétes, vagy akár szilikonnal töltött változatai is.


Ami viszont soha nem jön divatba
Düsseldorfban Titánból készített melltartót egy német orvos. Hártyavékony fémhálót ültetett a bőr alá, így a mell anélkül lett feszesebb és szebb, hogy az látható lenne. A csaknem kétmillió forintba kerülő műtét másfél órás, és az orvos szerint örökké tart. Az egésszel talán csak egy baj van. Nem hiszem, hogy lenne nő, aki ennek kipróbálására vetemedne
.


És most lássuk az ez évi trendet

Látogass el a honlapunkra és válogass kedvedre! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top