nlc.hu
Nyereményjátékok
Babel

Babel

A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában.





Egy amerikai pár Marokkóban utazgat, amikor turistabuszukat támadás éri. A sivatagban egy pásztor fegyvert ad a gyerekeinek, hogy azok megvédhessék a kecskéket a sakáloktól. Kaliforniában egy házvezetőnő magával viszi a gondjaira bízott gyerekeket az unokaöccse esküvőjére Mexikóba. Japánban egy fiatal lány próbálja feldolgozni anyja halálát.


A látszólag összefüggéstelen események hálójában vergődő emberek sorsa akaratlanul is összefonódik. Vétlenül elkövetett bűnök sorozata rávilágít arra, hogy mennyire képtelenek vagyunk szót érteni egymással, mennyire elidegenedtünk a valóságtól, mennyire áthághatatlanok a kulturális különbségek.


Alejandro González Iòarritu filmje annak a trilógiának a befejező része, melynek első darabjai a Korcs szerelmek és a 21 gramm. A Babel igazi mestermunka, katartikus élmény, érzelemi és gondolati kérdésfelvetései provokatívak.

A film Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, továbbá a legjobb filmdrámának járó Golden Globe díjat, és hét kategóriában jelölték az idei Oscarra. Amellett, hogy Inarritu filmjével bekerült a legjobb rendezők mezőnyébe, alkotása az év legjobb filmje címre is esélyes. Az ítészek kiemelkedően magas színvonalúnak tartották a vágást, a film zenéjét és az eredeti forgatókönyvet. Két szereplője, Adriana Barraza és Rinko Kikuchi pedig külön-külön indulhat a legjobb női mellékszereplő díjáért.







színes, feliratos amerikai film


Főszereplők:

• Cate Blanchett
• Brad Pitt
• Gael Garcia Bernal

Rendező:

Alejandro González Iòarritu

Eredeti cím: Babel
Gyártási év: 2006
Eredeti nyelv: angol, arab, spanyol, japán
Műfaj: dráma
Hossz: 142 perc












 

 


 


 




Bemutató: 2007. február 8.

Forgalmazza: a Budapest Film


Nézd meg az előzetest! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top