Nyereményjátékok

Sony – Kelly Clarkson

Kelly Clarkson – My December. 11 millió eladott lemezt és öt #1 slágert nem kis feladat felülmúlni, Kelly Clarkson azonban pontosan ezekkel a sikerekkel büszkélkedhet 2004-es "Breakaway" címû albuma kapcsán.




Ilyen lehengerlő eredmények után pedig Kelly kiengedi a szellemet a palackból: immár szerzőként is bizonyít, hisz új lemezének dalait ő írta. Igazi művészi önmegvalósulás a 2007 közepén napvilágot látott “My December” című Kelly Clarkson-korong.

A harmadik album “Never Again” című első kislemeze fantasztikus gyorsasággal került be a Billboard Hot 100 felső tízesébe csakúgy, mint korábban a “Since U Been Gone”, a “Breakaway”, a “Behind These Hazel Eyes”, a “Because of You” vagy épp a “Walk Away” című listavezető slágerek. A Grammy-díjas David Kahne (The Strokes, Bangles, Paul McCartney) produceri munkáját dicsére Kelly Clarkson eddig a legszemélyesebbnek mondott “My December” című anyaga.






A szerzőként vagy társszerzőként minden egyes dalban megjelenő énekesnő felfogása szerint az új album a rockzene 21. századi értelmezése a stúdióeffektek bevetésével egy olyan nagyszerű zenei elegy érdekében, amely a “nyers és a kifinomult” között van fél úton. Egyszerre modern, őszinte, elgondolkodtató, érzéki, hangulatos és blues-os. Mindennek köszönhetően Kelly egy teljesen új oldalát mutatja meg a közönségnek, s ahogy a Los Angeles Times-nak nyilatkozta is: “Minden egyes alkalommal egy abszolút új lemezzel jelentkezem”. Jól teszi, hisz az új album napvilágra kerülése kapcsán ismét a figyelem középpontjába kerül a világsztár énekesnő. “
A legnagyobb különbség a korábbiakhoz képest a személyessége” – mondja Kelly az új zenei anyagról. A “My December” egyfajta napló, amit az elmúlt két évben az élet írt, amikor például Kelly nyert 2 Grammy-díjat, 11 Billboard-díjat, 3 MTV Video Awards-elismerést, s még sorolhatnánk… A naplóban azonban ma már dalok vannak, amelyek elmesélik, milyenek az énekesnő hétköznapjai, milyen az élete, s rávilágít arra, hogyan éreznénk magunkat az ő helyében, az általa megélt helyzetekben. Kelly szerint ez egy “ingyenes terápia” számára. Ha megismerjük a lemez dalait, lehet, hogy nekünk is azzá válik.

A “My December” ugyanakkor az elmúlt időszak kivonata is: “Önmagam lehettem, senki nem zavart a munkában, így a lemez nemcsak egy korszak lezárása, hanem egy új időszak kezdete is. A ‘Never Again’ (Soha többé) épp ilyen. Egy elhalványult, megkeseredett kapcsolatról szól, de ne barát-barátnő viszonyra gondoljatok” – meséli Kelly. “Sokkal inkább a bizalom és hűség áll a dal középpontjában egy olyan ember kapcsán, aki cserben hagyott.”

Kelly Clarkson tehát “újrakezdte” és újraértelmezte karrierjét, egy friss váltás sok újat villant meg a tehetséges művész énjéből. Saját bevallása szerint a “My December” című album olyan, mint egy film, amely róla szól, amelynek ő a főszereplője – élete ezen szakaszának története egy lemezen.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top