nlc.hu
Nyereményjátékok
Mosolyoghatsz akár címlapról is!

Mosolyoghatsz akár címlapról is!

A hófehér csillogó fogsor minden ember vágyálma, hiszen a tökéletes mosoly magabiztosságot ad és gyönyörûvé varázsolja az arcot. Szerencsére ma már mindenki számára elérhetõ a tökéletes fogsor.

A múlt
Az embereknek mindig is fontos volt a fehér fog. Ezért már több, mint 100 évvel ezelőtt is próbálkoztak mindenféle eljárások kitalálásával, amelyeket folyamatosan tökéletesítettek. Az ókori ember például hamuval és szódával kísérelte meg a fogai fehérítését, de sajnos nem túl nagy sikerrel. Azóta viszont szinte folyamatosan folynak a kutatások a szebb mosoly érdekében.

Készüljünk fel a fogfehérítésre

Tudnunk kell, hogy a fogak elszíneződésének több oka is lehet. Elsősorban fogkő lerakódás, kávé, tea, kóla vagy vörösbor fogyasztás, illetve korábbi gyökérkezelés is eredményezheti.

Fogfehérítéssel pedig, ezeknek az elszíneződött fogaknak az eredeti színét lehet helyreállítani, illetve az eredetinél lehet világosabb árnyalatot is elérni.
A művelethez precízen előkészített fogazatra van szükség. Nem lehet például a szájban szúvas fog, illetve a fehérítés előtt el kell távolítani a fogkövet és a fogfelszínt is le kell polírozni.

Általában kétféle módszer létezik a fogfehérítésre. Otthoni és rendelői.

Az otthoni fogfehérítés a fogtechnikus által készített rugalmas sín felhelyezésével történik. A sínbe a fogorvos által előírt mennyiségű anyagot kell beletenni és a  fogakra helyezni.
Nagyon fontos azonban, hogy tisztában legyünk vele, hogy ez a módszer nem igazán hatékony. Hátránya, hogy nagyon körülményes, hosszadalmas és, hogy minimális 1-2 árnyalatnyi eredményt lehet vele elérni.

A fogorvosi rendelőben végzett fogfehérítéssel azonban  8-10 árnyalattal

lehet fehéríteni a fogakat, és alkalmanként kb. egy órát kell rászánnunk.
Általában a kezelés előtt speciális ínyvédőt helyeznek az ínyre, amellyel megvédik azt, a magas koncentrációjú fogfehérítő zselétől. Ezután a fogak külső felszínére felviszik a zselét, amelyet speciális fénnyel világítanak meg. A fény hatására aktiválódik a fogfehérítő anyag és eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket.

A kezelés után feltétlenül kerülni kell a fogszíneződést kiváltó anyagokat. Nem ajánlatos a kóla, a vörösbor fogyasztás, és természetesen a dohányzást is mellőzni kell.


Látogass el a Király- Dent Fogorvosi Rendelőbe, hogy tiéd legyen a legszebb mosoly!


KIRÁLY DENTÁL CENTER – VÁCI UTCA
Nyitvatartás: 8h-20h minden nap!

1052 Budapest, Váci utca 9.
Telefon: +36 1 310-7020, Fax: +36 1 310-7021
Mobil: +36 30 6868-968
www.kiralydent.com , vaci@kiralydent.hu  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top