nlc.hu
Nyereményjátékok
Nestlé Gabonapelyhek

Nestlé Gabonapelyhek

Az ünnepek közeledtével minden otthonban elkezdõdik a lázas sütés–fõzés. Ebben az idõszakban hajlamosabbak vagyunk arra, hogy többet nassoljunk.




Erre nem csak az ínycsiklandozó karácsonyi sütemények csábítanak, hanem valljuk be, a szürke hideg napokon jól esik egy krémes sütemény vagy egy nagy adag gesztenyepüré. A mértéktelen nassolásnak azonban ára van, amit majd nem győzünk tavasz közeledtével ledolgozni, hogy ismét beleférjünk a kedvenc szoknyánkba vagy farmerünkbe. Mégis, hogyan vészelhetjük át az ünnepeket úgy, hogy január elején ne essünk pánikba, ha mérlegre állunk.

Az első szabály, hogy még a karácsonyi lakomák során is figyeljünk arra, mikor és mit eszünk. A dietetikusok egybehangzó véleménye alapján egyik élelmiszercsoport (szénhidrátot, fehérjét, zsírt tartalmazó élelmiszerek) fogyasztása sem tilos, csak a megfelelő mértéket kell betartani. A sokak számára legcsábítóbb édességek természetesen az „alkalmanként fogyasztandó” csoportba tartoznak. Ezért figyeljünk arra, hogy az ünnepek alatt ne cseréljük mákos beiglire az ebédet.

Azért, hogy télen is a legjobb formánkat hozzuk, ügyeljünk a napi ötszöri étkezésre. Ne hagyjuk ki a fő étkezéseket. Az energiát adó reggeli, meleg ebéd és az este 6-7 óra körül elfogyasztott vacsora mellett napi két kisebb étkezés beiktatása javasolt. Ezt az ünnepi időszakban gyakran felváltja a mikulás csoki majszolása, a zserbó vagy a hókifli csipegetése. Ha mértékkel fogyasztjuk ezeket, nem kell rettegnünk attól, hogy le kell mondjunk egy kényeztető wellness hétvégét, mert nem merünk fürdőruhába bújni. Ha azt szeretnénk, hogy télen is ugyanolyan jól álljon rajtunk a nyáron vett divatos bikini, válasszunk reggelire mérsékelt zsír- és energiatartalmú, tápláló ételeket.







A hagyományos szendvics vagy péksütemény mellett fogyaszthatunk teljes kiőrlésű gabonapelyhet is reggelire. A Nestlé teljes kiőrlésű reggelizőpelyhei alacsony zsírtartalmúak, rostokban gazdagok, hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. A rostokban gazdag táplálkozás, így a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek rendszeres fogyasztása számos betegség (pl. bélrendszeri megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát is csökkentheti, valamint segíthet alakunk megőrzésében.





A kiegyensúlyozott táplálkozásra az év végi időszakban fokozottan érdemes odafigyelnünk, hisz köztudott, hogy a rendszeres mozgás és a lelki harmónia mellett ez az egészséges életmód egyik alappillére. A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei karácsonykor is a kiegyensúlyozott étrend részét képezhetik. . A reggelire fogyasztott teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek energiával töltik fel a szervezetet. A Nestlé Fitness gabonapelyhek négyféle ízesítésben kaphatók (natúr, csokis, gyümölcsös és joghurtos), melyekkel változatossá teheti a reggelit.
Ha tízóraira és uzsonnára nem mindig habos süteményeket, hanem inkább pl. gyümölcsöt, zsírszegény joghurtot vagy teljes kiőrlésű gabonapehely szeletet fogyaszt, nem kell tartania az ünnepek „túlsúlyos” következményeitől.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top