Nyereményjátékok

Hozd ki magadból a legjobbat!

Mindenkiben benne lakozik a szépség… Csak ki tudja, miért, ezt valahogy szépen elfedtük, falakat építgetünk, páncélokat gyártunk...

Becs’ szóra, nem azért készült ez a könyv, hogy a megjelenés fontosságát hangsúlyozzuk. Azt, köszönjük szépen, tudjuk jól. Bombáznak minket éppen eleget divatlapokban és a televízióban, tökéletesebbnél tökéletesebb – vagy annak tűnő? – szereplőkkel. Kapjuk az arcunkba: ilyennek kell lenned; ha elég karcsú vagy, elég dús a hajad és tökéletes a bőröd, akkor érsz valamit, ha nem, akkor neked annyi.

De az sem igaz, hogy ezzel a könyvvel a megjelenés jelentőségét szeretnénk csökkenteni. Mi értelme lenne? Hiszen Te is rájöttél már: ha a külsőd nem megfelelő, talán lehetőséget sem kapsz, hogy megmutasd a belsődet.
Hiába csiszoltuk hát tehetségünket? Holmi külsőségek mindezt háttérbe szoríthatják? Rajtunk áll, ne hagyjuk! Harcra fel! Tanuljuk meg a tökéletes tálalás trükkjeit! Csomagoljuk be magunkat, mint egy szuper terméket, és a külvilág kedvet kap, hogy levegyen a polcról. Aztán szépen kicsomagol, és csak akkor tudja meg, miféle értékre is tett szert.

Mindenkiben benne lakozik a szépség… Csak ki tudja, miért, ezt valahogy szépen elfedtük, falakat építgetünk, páncélokat gyártunk. E mögött sokszor gátlások, kishitűség, korlátok állnak. Talán mindössze egy apró lökésre lenne szükség, hogy rádöbbenjünk a bennünk rejlő csodákra, s azok máris felszínre törnének.
Akkor tehát mi a teendő? Pénzt, energiát és önmagunkat nem kímélve küzdeni a tökéletes alakért? Irány az aerobic, a fogyókúra esetleg a zsírleszívás és társai? Vagy nézegessünk minél több divatlapot, legyünk naprakészek a legújabb trendekből? Rohanjunk az üzletekbe és vásároljunk össze-vissza mindenfélét?
Nos, mielőtt mindennek nekiesnénk, álljunk meg egy szóra és gondolkozzunk. Hús-vér nők vagyunk, s az alakunk, uram bocsá’ hagy némi kívánnivalót. És ez mindenkire áll. Aki magas, arra azért, aki alacsony, arra azért, ha nagy a melle azért, ha kicsi, azért… Problémát mindenből lehet gyártani, s mi ebben nem is késlekedünk…

A nők 78%-a elégedetlen önmagával. Fogalma sincs, milyen szuper termék, és gőze sincs, hogyan lásson hozzá a csomagoláshoz. Pedig a külső nem hazudik. Ha kövérnek, csúnyának látjuk magunkat, a külvilág is ezt látja majd. Örömtelenül öltözködünk, mert előre tudjuk, hogy bármit teszünk, az eredmény úgyis lehangoló lesz. Na persze, ha minket is profi sminkesek, stylistok ugrálnának körül…

Tényleg, vajon mit kezdene velünk egy olyan csapat, amely általában tévéműsorok, reklámok sztárjaival foglalkozik? Ezt a kérdést minden nő feltette már magának, de a választ többségünk sohasem fogja megkapni.
Nos, erre kell a Szépítők könyve. Amelyben minden problémára megoldás születik. Ahol nem hatásvadász divatoldalak születnek, felvehetetlen ruhákkal, extrém sminkekkel és hajakkal. Ahol nem a szponzorok szabják meg, hogy milyen cuccokat, szempillaspirálokat és hajformázókat kell dicsérni. Ahol nem modellek szerepelnek, hanem pontosan olyan nők, mint akármelyik olvasó. Egy kézikönyv, amely örök darab minden nő könyvespolcán, és amely nem aktuális divatirányzatokra épül, hanem állandó szabályokra és örök igazságokra. Hiszen divatok jönnek-mennek, és ha ismernünk kell is, követnünk nem feltétlenül szükséges, inkább egyfajta irányt ajánlott kiszűrnünk belőle, s azt a magunk javára fordítanunk.

Közel húsz különböző alkatú nőn mutatjuk be neked, hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet. Nem ismerünk, fogalmunk sincs, hogy nézel ki és hány éves vagy. De ez nem is számít, mert a ruhák, sminkek, hajak, amelyeket a könyvben találsz, kortalanok. Lehet, hogy nagyon hasonlítasz az egyik alanyra, lehet, hogy egyik sem te vagy igazán, egy biztos: mindegyiküknél találsz majd hasznos tanácsokat. Mert van köztük kis mellű, rövid derekú, telt és sovány, fiatal és középkorú lány is. Ami közös bennük: mindannyian meg akarták találni magukban az igazi nőt. És ez igaz rád is, ugye?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top