A hagyományos európai grand cafe és francia bisztró ételeket kínáló kávézó a Madonna belsőépítészeként ismert David Collins tervei nyomán született újjá.
Az Andrássy úton, az Operaház Dalszínház utcai oldalán közel másfél éve nyílt meg a Callas Kávéház és Bár. A kávézó neves múltra tekinthet vissza, hiszen a századforduló előtt itt működött a város egyik leghíresebb kávéháza. Az 1883-ban, Feund Zsigmond tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Sugár úti palota aljában Seemann Károly működtette előbb Szecesszió, majd Windsor néven kávéházát. Seemann Károly a kor egyik legismertebb „kávés” embere volt, ő nyitott először kávéházat a neves Andrásy úton és a nevéhez fűződik a Centrál és a Hadik Kávéház alapítása is.
A Windsor kávéház a XX. Század közepén bankhelységgé alakult át, majd később a második világháború után jegypénztár működött itt. Eredeti fényét 2006-ban nyerte vissza, amikor David Collins, a neves ír belsőépítész irányításával létrehozták a mai Callas Cafét. David Collins az egész világon ismert és elismert szaktekintélynek számít, egyes cikkek úgy fogalmaznak, hogy megrendelői köre a „Ki kicsoda” enciklopédia lapjairól lépett le. Szoros barátságot ápol Madonnával, akinek londoni otthonát szintén ő rendezte be, de dolgozott az angol királyi családnak és az exkluzív fehérneműiről ismert Victoria’s Secret legnagyobb USA-beli üzletközpontjának belső terét is ő tervezte.
A Callas konyhája nemzetközi fogásokra épít, különösen gazdag a sushikínálata, figyelemreméltó a halválasztéka, ugyanakkor néhány tradicionális magyar étel is megjelenik az étlapon. Mindenképpen kiemelkedő a kávéház desszertkínálata, amelynek darabjait a Callas saját cukrászdájában, frissen készítik minden nap. Az italválaszték is felsorakoztatja a legminőségibb italokat, borokat, valamint a pezsgőkínálat igazán különleges. A vendégeknek képzett sommelier ajánlja a legfinomabb nedűket a kiválasztott ínyencételek mellé.