nlc.hu
Nyereményjátékok
Mesés Shiraz – Valentin 2008

Mesés Shiraz – Valentin 2008

TÉNYLEG MESÉS A SHIRAZ! Egerszalókon áll a "Mesés Shiraz" wellness szálloda, 42 szobával és 3 lakosztállyal, erős négycsillagos besorolással, különlegességekkel, nemzetközi nívóval...

Ha valaki azt mondja nekem, hogy Casablanca vagy Marrakesh Egerszalókra költözött, akkor csak elnézően megmosolygom. Mivel mondták, meg is tettem, aztán az élet úgy hozta, hogy az egerszalóki fürdő óriás beruházása kapcsán tényleg eljutottam Egerszalókra és saját szemeimmel győződhettem meg arról, hogy tehetség, megfelelő adag képzelőerő és rátermettség milyen csodálatos alkotásokra képes.

A falucska belső részeibe beszorult szálloda helyén 3000-valahány más településünkön valószínűleg legfeljebb közepes vagy annál gyengébb minőségű vendégfogadó található; Itt Egerszalókon azonban a „Mesés Shiraz” wellness szálloda áll, 42 szobával és 3 lakosztállyal, erős négycsillagos besorolással, különlegességekkel, nemzetközi nívóval; gyakorlatilag minden szoba más világ, hangulatukat a berber fali minták emelik ki. A Gülbaba szeráj marokkói berendezésű négy szobája a Arab udvarra nyílik.

Ízlelgetem a neveket: Bamako rendezvényközpont, Marrakesh lakosztály baldachinos ággyal, Aladdin szalon, Timbuktu terem, Cafe Cairo és persze a Casablanca bár – a „Játszd újra Sam”-után szabadon. És csak aztán következik az igazi meglepetés a Mór fürdő, a Berber pihenő és az elmaradhatatlan Hammam. Marokkói menta tea, bő arab gatyás, autentikusan öltözött felszolgálótól, kellő rituáléval felszolgálva, Rejtő Jenő világába, a „Három testőr Afrikában” regényébe repít minket, a két étterem menüsora és italkínálata szintén Észak-Afrika ízeit varázsolja Észak-Magyarországra….

 

Minden autentikus, az építészet, a dekoráció, a felszerelések, a zene a közösségi terekben, a füstölők, a munkaruhák.

 

Aki mindezt „elkövette”, dr. Szepesi Richárd, a harmincas évei elején járó fiatalember.

 

 

Valaha úgy tanultuk, hogy a szálloda létesítésénél a legfontosabb három dolog (Montecuccoli adaptációjára): a fekvés, a fekvés és a fekvés.
Ma már másképp gondolom. A szálloda telepítésének helyszíne természetesen hihetetlenül fontos, de nem kevésbé a szolgáltatásainak minősége, különlegessége. dr. Szepesi Richárd megmutatta, hogyan lehet Egerszalókon 80 % feletti foglaltsággal, 70 euró körüli nettó szoba átlagárral működni….

 

 

MESÉS SHIRAZ
Wellness & Tréning Hotel****superior
36-574-500
info@shiraz.hu
www.shiraz.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top