Nyereményjátékok

A cím igaz: Bűbáj

Az álmok nem válnak valóra. Vagy ha mégis, lehet, hogy éppen rosszak voltak. Ennek az igazságtalanságnak a kiküszöbölésére találták fel a mozit, melynek az a feladata, hogy ne törődjön a valósággal: inkább bűbájos legyen. A Bűbáj igazán bűbájos - ami nem jelenti azt, hogy az írói megfeledkeztek volna róla, hol élnek. Ez a film ízig-vérig XXI. századi mese, melyben ugyan győz a jó, de a mesefiguráknak néha egészen más problémákkal kell megküzdeniük, mint az elődjeiknek: a valósággal.

Egy gonosz rajzfilmboszorkány ugyanis úgy szabadul meg az ártatlan hercegnőtől, hogy átvarázsolja a látszólag teljesen mesementes New Yorkba. Az animációs hercegnő hirtelen háromdimenziós testet kap, és kénytelen megküzdeni a realitásokkal. A megmentésére vagy elveszejtésére érkező szereplők (a szép, szőke herceg, a buta szolga meg a gonosz boszorkány) alaposan megzavarják a városlakók mindennapjait.

Életre kelt rajzfilmfigurák és a saját, lapos életüket élő hús-vér emberek mókás-mesés kergetőzése a történet, melyben egy válóperes ügyvéd (a Grace klinikából ismert Patrick Dempsey alakítja) azon kapja magát, hogy az a tágra nyílt szemű, a valódi világ dolgairól semmit sem tudó bolondos lány, aki belecsöppent az életébe, egyre jobban tetszik neki. A boldogságig vezető út azonban félreértésekkel és féltékenységekkel van kikövezve: a hercegnőnek hercege, az ügyvédnek menyasszonya van.

 

A Bűbáj tökéletes romantikus vígjátékként működik, de egyúttal paródiája is a műfajnak. Disney-film, melyben fellázadnak a szokásos rajzfilmalakok: a kismókus, a mérgezett almával próbálkozó boszorkány meg a többiek mind egészen új kihívásokkal kénytelenek szembenézni.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top