Nyereményjátékok

Reneszánsz a fáraók Egyiptomában

A kiállítás az egyiptomi fáraókor utolsó virágkorát mutatja be és a kiállított 150 műtárgy segítségével áttekintést nyújt az ókori Egyiptom több ezer éves kultúrájáról.

Az egyiptomi fáraókor utolsó virágkorát mutatja be a Szépművészeti Múzeum augusztus 8-án nyíló kiállítása. A Reneszánsz a fáraók Egyiptomában című izgalmas tárlat amellett, hogy a Nílus menti birodalom egy kiemelt korszakára koncentrál, a kiállított 150 műtárgy segítségével áttekintést nyújt az ókori Egyiptom több ezer éves kultúrájáról. A november 9-ig látható, a Reneszánsz Év programsorozatba illeszkedő kiállítás anyaga többek között a British Múzeumból, a párizsi Louvre-ból, továbbá bécsi, firenzei, római és zágrábi gyűjteményekből érkezett.

 

 

A különleges tárlat a kiállított szobrok, sztélék, koporsók és egyéb sírfelszerelési tárgyak segítségével a történelem egyik legizgalmasabb korszakát mutatja be a hazai közönségnek, amely utoljára több mint 30 éve láthatott Budapesten a fáraók korát felidéző, külföldi gyűjtemények anyagából létrejött kiállítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top