nlc.hu
Nyereményjátékok
Védjegyes magyar baromfi, Lúdas Matyi ajánlásával

Védjegyes magyar baromfi, Lúdas Matyi ajánlásával

A korosodó Lúdas Mátyás, akinek - hiszen tudjuk már -, a magyar baromfitartás alapítását is köszönhetjük, sosem fáradt bele szellemi öröksége önzetlen osztogatásába. Néhány újabb darabka az örökségből, ingyen.

 

Matyi élénk arcjátékkal kísérve töprengett valamin, mikor hirtelen a „hűtőlánc” kifejezés hagyta el ajkát. Tanácstalan örököseire emelte tekintetét, és kifejtette kicsit részletesebben is:

 

A levágott, ellenőrzött magyar baromfit – amelynek hőmérséklete, emlékszünk, feldolgozása során sem emelkedik majd 4 C fölé – miután gyorsan becsomagoltátok, 0 Celsius fokos hűtőraktárban helyezitek el. Innen pedig zárt rakodórámpán keresztül – még mindig változatlan hőmérsékleten – kerüljön a speciális hűtőkamionokba. Ezek szállítsák el az üzletek, áruházak szintén hűtött raktáraiba. Mindez nagyon gyorsan történjen: úgy kívánom, hogy a hétfőn reggel levágott baromfi kedden reggel már az üzletek pultjaiban pihenjen. Így csináljátok, és ne másként. Rendben, mondták leszármazottai fáradtan. Mi tudni fogjuk, hogy így jártunk el, de mi tegyünk akkor, ha a vásárlók bizonyítékokat akarnak? Hát éppen ez az, mondta Mátyás gazda.

Elengedhetetlen, hogy a legális kereskedelemben forgalomba hozott magyar baromfi mindig rendelkezzen érvényes úti okmányokkal. Olyannak képzeljétek el a dolgot, mint egy családfát, vagy személyi igazolványt. Pontosan tudhatjuk belőle, ki volt a levágott csirke, pulyka, kacsa, liba anyja és apja (a szülőpár), hol keltették ki, hol nevelkedett, és hol vágták le. Így a csomagolás majd szépen megmutatja, honnan származik, és kiknek köszönhető a friss baromfi. Ha például azt látja a vásárló a védjegyen, hogy HU 110 EK, tudni fogja, hogy a szentesi Hungerittől származik a termék, ahogy a 102-es például a sárvári Taravist, a 112-es a kisvárdai Mastergoodot jelenti és így tovább. Mert a Baromfi Termék Tanács tagjai mind felelősséget vállalnak termékeik biztonságáért, minőségéért.

A védjegy értékét az adja majd meg, hogy a vásárlók bíznak benne, ezért a Baromfi Termék Tanács vágóhídjainak szavatolniuk kell saját gyakorlatukért, emelte fel hangját Matyi, és szemében kis tüzek gyúltak. Közösen működtessenek tehát szigorú ellenőrző rendszert, hogy senki ne merészeljen visszaélni a Magyar baromfi védjeggyel. S ekkor váratlanul elszenderedett. (folyt. köv.)

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top