Nyereményjátékok

A kórház a világ közepén

Egy kórház maga az élet: születéstől a halálig minden megtörténik benne. A Grace klinika című tévésorozat valószínűleg annak köszönheti elsöprő sikerét, hogy nemcsak a gyors vágásokra, a betegségekre és operációkra koncentrál, hanem ezek mellett igazi emberi történeteket is bemutat: azt bizonyítja, hogy szerelemben és barátságban legalább annyi izgalom és feszültség lehet, mint egy életmentő műtétben. És amikor ezek találkoznak: ott robbanásveszélyes helyzet alakulhat ki.

2005 márciusa óta a Grace klinika az ABC csatorna egyik meghatározó sorozata. Nemcsak maga a széria nyert Golden Globe-díjat, de szinte az összes főszereplője átvehette már – szintén a Grace klinikának köszönhetően – a Golden Globe-ot vagy az Emmyt.

A szívdöglesztő Patrick Dempsey (akit McCsábítónak csúfolnak), a csinos Katherine Heigl vagy a bájos Sandra Oh is számos díjjal lett gazdagabb, amióta fehér köpenyben játszik a kamerák előtt.

De a díjaknál is fontosabb a nézők bizalma: a statisztikák azt bizonyítják, hogy Ellen Pompeónak (és magyar hangjának, a kiváló Hámori Eszternek) még sokáig nem kell új állást keresnie. A tévénézők a szívükbe zárták Meredith Gray doktornőt, talán azért, mert erényei és hibái éppen kiegyensúlyozzák egymást. Kicsit görcsös, kicsit frusztrált. Ambiciózus és jó szándékú. Derek Shepherd doktorral való viszonya nem elégíti ki, szakít vele, de a negyedik évadban újra találkozgatni kezdenek – csak megpróbálják titokban tartani.

A főszereplők maradnak, néhány doktor elbúcsúzik a kórháztól (a negyedik évtől kezdve nem találkozhatunk dr. Addisonnal (Kate Walsh): ő átköltözött egy másik sorozatba, és ezentúl ott gyógyít. A sorozat hagyományaihoz tartozik, hogy mindig kiváló zenék szólnak benne, és ez persze a negyedik évadban is így van: a gyanakvóbbak ezt néhány válogatás CD-n is ellenőrizhetik.

Ez az a kórház, ahol mindig történik valami, és az orvosok legalább annyi gondoskodásra szorulnak, mint saját betegeik. Izgalmas, fordulatos és még a humor sem hiányzik belőle – a Grace klinika a legjobb gyógyszer a szürke hétköznapok ellen: akármeddig folytatható, és nincs mellékhatása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top