nlc.hu
Nyereményjátékok
Hungaroring Fest a Budai Várban

Hungaroring Fest a Budai Várban

A Forma-1-es szezon kezdetével jó néhány családanya az égre emeli a szemét és lemond hites uráról - legalábbis a nyári hétvégék nagy részére. Július 23. és 26. között azonban a hölgyek is eldobhatják a fakanalat, kézen ragadhatják apát és a csemetét, mert - ugyan főleg autós, de - igen izgalmas családi programba vethetik magukat. Ehhez csak fel kell menni a Budai Várba...

Hungaroring Fest a Budai VárbanIgazi kikapcsolódást ígér a Hungaroring Fest azoknak, akik egy kicsit is nyitottak a kultúrára és az autós programokra. A Budai Várban 4 napon keresztül összeforr ez a két fogalom, a szervezők ugyanis azt ígérik: a kilátogatók közül senki sem unatkozik majd.

A Red Bull Street Parade jó bemelegítésnek ígérkezik a hétvégéi futamhoz. Csütörtökön este várhatóan David Coulthard tiszteletét teszi a Várban, méghozzá egy valódi Formula-1-es versenyautóval. A Red Bull Racing team pilótái mellett Palik László is száguldozásra készül. Látványos bemutatót rendeznek a Palota Úton hangzavarral, füsttel, égett gumiszaggal és minden egyébbel, ami ezzel együtt jár.

Kihívás is vár a bátrabbakra: a Hungaroring Fest négy napja alatt a Boxutcában 20 ingyenesen használható, idehaza még nem látott „Need For Speed SHIFT 2009.”szimulátorba pattanhatnak be a kicsik és a gyerekességüket nem szégyenlő nagyok. Értékes ajándékokért versenyezhetnek majd!

Nem lesz gond lekötni a gyerkőcöt: az autós játékok mellett gyermekszínház és gyermekfoglalkoztató várja a kicsiket. Ha már nagyobbak, jó kis sétát lehet tenni velük a „Feltalálók Utcájában”, ahol a magyar találmányokkal ismerkedhetnek meg, és aztán érdemes bevezetni őket a magyar kézművesipar rejtelmeibe, kuriózumként például a tojáspatkolást is kipróbálhatják.

Hungaroring Fest a Budai Várban

 

Ha megéheztünk, meglátogathatjuk a Hungaro Falut, amely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával jöhetett létre. Ide költözik ismét a magyar vidék, hogy ország-világnak megmutassa legkiválóbb termékeit, legízletesebb ételeit, legfessebb viseleteit. Magyarország hét régiója emellett különleges meglepetéssel kedveskedik a Hungaroring Fest látogatóinak: 7000 adag gulyás rotyog majd az óriásbográcsban, amelyhez minden tájegység hozzáadja a maga nevezetes konyhai kincsét a marhahústól a hagymán át a paprikáig.

Aki pedig nem (csak) a hasára gondol, szintén jól teszi, ha betér a Hungaro Faluba (amely a Forma-1-es versenypályán és a Budai Várban is megtalálható lesz). A vidéki mesterségek szakavatott művelői gyűlnek össze mindkét helyszínen, hogy elkápráztassák tudásukkal a vendégsereget. Kovácsok, fafaragók, korongozók és a többiek várják az érdeklődőket ide, ahol a karikás ostorok pattogása a leghangosabb! A játékosabb kedvűek sem unatkoznak majd, hiszen kipróbálhatják csúzlitudományukat, a gyerekeket pedig dalokkal, népmesékkel, bábelőadással – és persze sok szeretettel várjuk.

Ha a felnőttek is játékos kedvükben lennének, akkor felpattanhatnak a Hintayo-ra. Ez egy 15×4 méteres hajó, amely csak akkor mozdul meg, ha a játékosok képesek összehangolni a mozgásukat – vagyis: egyfajta csapatépítő program. 40 ember fér el a fedélzeten, a sikerért össze kell dolgozniuk, még akkor is, ha előtte soha sem találkoztak. Ez a Budavári Siklónál lévő bejáratnál lesz.

A napnyugtával semminek sincs vége: csütörtökön este a méltán híres Presidance társulat előadását nézhetik meg az érdeklődők, szombaton este pedig a 100 Tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, vasárnap a Pink Floyd Tribute varázsol el mindenkit, de több zenés-táncos programba is bele lehet csöppenni.

Részletes program: www.hungaroringfest.com

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top