Nyereményjátékok

Hungarian Swing Company

2009. augusztus 28. és 30. között ismét megrendezi hagyományos szezonkezdő sorozatát, a New Orleans Swinget a Művészetek Palotája. A három nap során idén is a műfaj jelentős hazai és regionális képviselői sorakoznak fel, a tradicionális jazz autentikus művészeinek vendégjátékával.

A rendezvényt augusztus 30-án a 2007-ben alakult Hungarian Swing Company fellépése zárja. A zenekar valamennyi tagja számos más formációban is közreműködik, ám a Hungarian Swing Company lehetőség kínál számukra, hogy a mindnyájuk által kedvelt korai swing muzsikának hódoljanak. Ez az elkötelezettségük a garancia a felhőtlen örömzenélés megismételhetetlen élményére a közönség számára. A zenekar stílusát a vidámság, könnyedség, laikus fülek számára is érthetőség, jól táncolhatóság jellemzi. Ars poeticájuk részeként a szving-korszak örökzöldjei mellett a mára méltatlanul feledésbe merült gyöngyszemeket is igyekeznek megcsillantani a közönség számára.

Hungarian Swing Company
Ezen az estén két kiemelkedő képességű művész is elfogadta meghívásukat. Ted Rosenthal a fiatal zongorista generáció egyik vezető tehetsége az Egyesült Államokban. 1988-ban nyerte el a Thelonious Monk Nemzetközi Zongoraverseny első díját, aminek következményeként meghívások egész sorát kapta szólistaként és közreműködőként egyaránt.

Összesen tizenegy sorlemezt készített, amelyeken jazzstandardeket játszik szokatlanul letisztult, az eredeti hangvételhez visszatérő előadásban, illetve saját szerzeményeit is bemutatta. Igazi mindenevőként fordul a jazz legszélesebb spektrumaihoz, illetve komoly hatást gyakorol stílusára az európai és amerikai klasszikus zene is, egyéni hangvételben dolgozta fel Brahms, Schumann és Csajkovszkij kompozícióit.

Az est másik vendége, Szalóky Béla, a magyar jazz élvonalának szinte minden tagjával dolgozott már. A rézfúvós hangszerek sokoldalú előadója, aki fő hangszerén, a harsonán kívül játszik szárnykürtön, trombitán, korneten, ventilharsonán és euphoniumon is.

Hungarian Swing Company

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top