Nyereményjátékok

A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, hiszen nem sok barátról mondhatjuk el, hogy családtagként él otthonunkban.

A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

Ha jó gazdik akarunk lenni, nemcsak kutyánk megfelelő táplásáról, de egészségének megőrzéséről is gondoskodnunk kell.

Sokan nem is gondolnák, milyen fontos kedvencünk egészségének szempontjából a fogak megfelelő ápolása, tisztántartása.

A kutyák szája hasonló funkciót lát el, mint az emberek keze: nemcsak az evéshez van rá szükségük, de akkor is a szájukat használják, amikor játszanak, vagy amikor egy tárgyat akarnak megfogni.

Ezért nem pusztán esztétikai kérdés, hogy fogaik erősek és egészségesek maradjanak.

 

Meglepő, de a háromévesnél idősebb kutyák 80%-a már fogászati problémáktól szenved. Nagyon sok kutyatulajdonos nem fordít kellő figyelmet erre a veszélyre, pedig a fogazat elhanyagolás hosszútávon súlyos következményekkel járhat. 

Nagyon fontos, hogy rendszeresen, legalább félévente ellenőriztessük, és ha szükséges kezeltessük kutyánk fogazatát állatorvosunkkal.

A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

 

De akár mi magunk is könnyen felfedezhetjük az első aggasztó jeleket.

 

A leggyakoribb tünetek:

  • Sárgás-barnás fogkő a fogakon és az íny mentén
  •  Bepirosodott, duzzadt vagy vérző íny
  • Törött vagy hiányzó fog
  • Kutyája nem hagyja, hogy megnézze a fogait
  • Kellemetlen lehelet
  • Csökkent étvágy

A Pedigree®-nek köszönhetően most  itt a remek alkalom, hogy elvigye kutyusát fogászati vizsgálatra!

A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodikA Pedigree® Fogápolási Hónap során ugyanis 2009. október 1. és 31. között ingyenesen viheti kivizsgálásra kedvencét a programban részt vevő állatorvosi rendelők egyikébe. Ráadásul, a fogászati vizsgálatot követően egy 1 hétre elegendő Pedigree® DentaStix® csomagot is adunk ajándékba.

Mit kell tudni a Pedigree® DentaStix®-ről?
A Pedigree® DentaStix® mindennapos használata segít megőrizni kutyája fogainak és ínyének egészségét. A Pedigree® DentaStix® finoman dörzsölő felületének és egyedi formájának köszönhetően akár 80%-kal csökkenti a fogkő kialakulását, így erős fogakat és friss leheletet biztosít kutyája számára.

 

A Pedigree® Fogápolási Hónap programjával kapcsolatos információkért látogasson el a www.pedigree.hu weboldalra, ahol a programban résztvevő állatorvosi rendelők adatai mellett hasznos tanácsokat is találhat.

Sőt, ha október 31-ig benevezi kutyusát weboldalunkon a Mosolyalbum fotópályázatra, megnyerheti a heti Pedigree®  DentaStix® ajándékok egyikét!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top