Milyen hatások érvényesülnek a termékekben?
A testünket felépítő óriásmolekulákból (fehérjék, nukleinsavak) atomok, vagy atomcsoportok válhatnak le, és leválásukkal szabad gyökök jönnek létre, melyek a környezetükkel azonnal reakcióba lépnek és az óriásmolekulák károsodását váltják ki.
A felszaporodó szabad gyökök megkötése az antioxidánsok feladata, melyek még azelőtt semlegesítik a szabad gyököket, mielőtt azok kárt okozhatnának sejtjeinkben.
A védelmi rendszer működéséhez szükséges különböző anyagokhoz megfelelő táplálkozással juthatunk hozzá. A táplálkozási szakemberek véleménye szerint ezzel a betegségek jelentős része megelőzhető.
A felszaporodott szabad gyökök ártalmatlanításához több antioxidánsra van szükség a szervezetben. A termékeinkben megtalálható, zömében fekete gyümölcsöknek kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma.
A terméket alkotó gyümölcsvelő-koncentrátumok a gyümölcsök flavonoid tartalmát megőrizve hozzájárulhat a szervezetben zajló káros, oxidatív folyamatok gátlásához. A készítmények magas C-vitamin tartalma az antioxidáns hatás révén fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében.
Hogyan készülnek?
Mindkét termék első osztályú gyümölcsökből készül. A gyümölcsök természetes anyagainak megóvása érdekében a gyümölcsvelőt kímélő, alacsony hőmérsékleten sűrítjük be. A készítményeket hőkezeléssel tartósítjuk, így nem használunk semmilyen tartósító, színező illetve aroma anyagot a folyamat során.
A termék kiválóan megőrzi a felhasznált gyümölcsökben lévő értékes tápanyagokat a fogyasztó számára, hozzájárulva a napi szükséges vitamin és ásványi anyag beviteléhez is.
Gabriella Major |