A kiváló minőségű HARIBO gumicukorkák főleg valódi gyümölcskészítményeket tartalmaznak.
A gyártó jórészt gyümölcsökből és növényekből nyert anyagokkal éri el a kívánt szín- és ízhatásokat.
A fogyasztók ízlésvilága állandóan változik, így a gumicukorkák egyre inkább kiszorítják a piacról a hagyományos keménycukorkákat.
Az innovációs bumm a teljes édességpiacot jellemzi, mert ezek olyan impulzustermékek, amelyeknek újra és újra fel kell hívniuk magukra a fogyasztók figyelmét.
A gumicukrok is csak az utóbbi évtizedekben törtek be a piacra. Egy-egy új HARIBO gumicukor születését gondos és folyamatos fejlesztőmunka előzi meg, amelyből szakemberek hada veszi ki a részét, az élelmiszeripari technológusoktól kezdve a formatervezőkig.
A gumicukor-figurák családja számos tagot számlál és csak a gyártók fantáziájára van bízva, hogy milyen ízű és alakú gumicukrok születnek.
Az egészséges táplálkozás követelményeinek megfelelő HARIBO gumicukorkák zsírtartalma kevesebb mint 0,1 százalék!
A bájos, színes HARIBO gumicukorka-figurák egyik fő alkotóeleme a zselatin. Felhasználása nagyon sokrétű, napi egy alkalommal mindannyian fogyasztunk belőle, sokszor anélkül, hogy tudnánk róla. Az aszpikos húskészítmények, torták, joghurtok is zselatint tartalmaznak s a gyógyszeripar is használja, például az ízületi megbetegedések kezelésénél.
A cukor az édes ízért, a zselatin a gumis állagért, a glükózszirup pedig azért „felel”, hogy a termék átlátszó és tiszta legyen.
A HARIBO arra törekszik, hogy lehetőség szerint gyümölcsökből és növényekből nyert anyagokat használjon a kívánt szín- és ízhatások eléréséhez.
A HARIBO Hungária Kft. 2008-ban elnyerte az Internationale Food Standard minőségbiztosítási tanúsítvány legmagasabb fokozatát.
A HARIBO Hungária nemesvámosi gyárában évente több százezer Golbären és egyéb különböző színű és formájú gumicukor hagyja el a gyártósort. A mára már 87 éves Goldbären népszerűségét mutatja, hogy a világ 173 országában kaphatók.
Az új termelőüzem építése Magyarországon 2000 augusztusában kezdődött. A nemesvámosi HARIBO gyár gépsoráról 2002 júniusában került le az első magyar HARIBO gumicukor, a Happy Cola.