Nyereményjátékok

Hasi görcsök és fájdalmak nélkül az ünnepek után

Az új év mindig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy fogadalmakat tegyünk, és hogy elhatározzuk, mostantól változtatunk életvitelünkön. Mindez különösen igaz, ha rendszeresen előforduló hasi görcsös fájdalmak keserítik meg életünket: Eljött az idő, hogy kiderítsük e fájdalmak okát és megpróbáljunk rájuk megoldást találni.

Hasi görcsök és fájdalmak nélkül az ünnepek utánÜnnepek után különösen gyakran jelentkezhetnek ilyen problémák, a felhajtást övező izgalom, stressz, a sok zsíros és nehéz étel, alkohol vagy a túlzásba vitt koffeinfogyasztás eredményeképpen.

Egy közelmúltban elvégzett nemzetközi felmérés szerint négy emberből egy rendszeresen szenved emésztési panaszoktól, és az ebben szenvedők kétharmada arról számolt be, hogy a hasfájás, hasi görcs, émelygés, haspuffadás, hasmenés vagy székrekedés mindenfajta előzetes figyelmeztetés nélkül, hirtelen tör rá, méghozzá olyan erősen, hogy az a mindennapi életét és a munkavégzését is jelentősen befolyásolja.

Ugyanakkor ezeken a panaszokon jelentősen lehet enyhíteni, ha egy alapos kivizsgálással, életmód és táplálékelemzéssel megtaláljuk a kiváltó okokat és megfelelő kezeléssel megszüntetjük azokat.

  1. Határozzuk meg a panaszokat előidéző okokat! Első lépésként vezessünk naplót arról, hogy mikor mit csináltunk és mit fogyasztottunk, hogy kiderítsük, milyen ételek, italok vagy stresszt kiváltó események állnak a háttérben! A napló feljegyzéseit beszéljük meg orvosunkkal!
  2. Vegyünk egy mély levegőt, és próbáljuk elkerülni a feszültséggel, szorongással járó helyzeteket, amelyek hasi görcsöt és fájdalmakat idézhetnek elő! Ha ez lehetetlen, sajátítsunk el valamilyen stresszkezelő technikát (pl. relaxáció, meditáció vagy jóga), amely segítenek ellenőrzés alatt tartani e szituációkat.
  3. Sokszor az elfogyasztott ételek a bűnösök a hasi görcs és fájdalom kialakulásában. Leggyakoribb kiváltó okok a zsíros- és olajos ételek, a vörös húsok, a tejtermékek, a tojás, a kávé, a tea, a kóla, a citrusfélék, a hámozatlan gyümölcsök vagy a nyers zöldségek.
  4. Ha nagyon fáj, görcsöl a hasunk, maradjunk inkább otthon: feküdjünk le és pihenjünk! Rakjunk hasunkra meleg vizes palackot, amely segít megszüntetni az izomgörcsöt. Igyunk egy koffeinmentes teát vagy alkalmazzunk akupresszúrát!

Hasi görcsök és fájdalmak nélkül az ünnepek után
Kiváló eredményeket érhetünk el a Buscopan® drazsé alkalmazásával, amely gyorsan és hatásosan szünteti meg a hasi, így a gyomor- és bélrendszeri-, a vese-, az epe- és a menstruációs görcsöket. Gyorsasága annak köszönhető, hogy hatása célzott.

Orvosilag igazoltan közvetlenül a görcsösen összehúzódott izmokon fejti ki a hatását. A Duboisia növényből származó, speciálisan a görcsoldásra kifejlesztett Buscopan® drazsé tehát közvetlenül a hasban hat, ahol célzottan szünteti meg a hasi görcsöt és az azt kísérő fájdalmat.

A Buscopan® drazsé, recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, és egészségpénztárakban is elszámolható gyógyszer.

 

————————————————————————————————————————————-

 

 

A Buscopan® drazsé recept nélkül kapható, hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszer.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

————————————————————————————————————————————

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top