Nyereményjátékok

A kutyák és macskák helyes táplálása

Megalapítása óta a Royal Canin az Egészséges Táplálás - Health Nutrition - minél alaposabb tanulmányozására törekszik. A Royal Canin célja, hogy a kutyák és macskák szükségleteihez fűződő táplálkozási igényekre a legpontosabb választ adja.

A kutyák és macskák helyes táplálásaA kedvencünk táplálásánál az életkort, az életvitelt, az egyéni érzékenységeket és kutyák esetében a méretet is figyelembe kell venni. Az alapvető tápanyagok – mint a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok, a nyomelemek és a vitaminok – bevitele teszi lehetővé a test egészséges működésének fenntartását, a szervezet energiával való ellátását és a korai öregedéstől való megóvását. A kiegyensúlyozott táplálás alapja pedig a napi mennyiség betartása és az alapvető tápanyagok minősége.

Magyarországon elterjedt tévhit, hogy a kutyák és macskák számára teljesen tökéletes az az étel, amit mi, emberek fogyasztunk. Azonban kevesen tudják, hogy az állatok tápanyag igénye teljesen eltérő:

Tépésre, nem pedig rágásra alkalmas állkapocs, emésztő enzimek hiánya, erősen savas gyomor, rövid bélszakasz; íme a kutyák és a macskák néhány jellegzetessége.

Szaglásuk rendkívül fejlett, viszont a csekély számú ízlelőbimbó nem teszi lehetővé a táplálék ízének érzékelését. Pont ezért, nagyon nehezen tűrik, ha megváltozik a táplálékuk, sőt ez kifejezetten is káros is lehet az egészségükre, a bélrendszer egyensúlyának felborulása miatt. Az emberéhez hasonló táplálék, ami túl sok szénhidrátot tartalmaz, és nem megfelelő benne a zsírok aránya, igen veszélyes lehet számukra.

A tápanyagoknak ehhez kíváló minőségű, magas emészthetőségük és biológiai értékük alapján kiválogatott alapanyagokból kell származniuk. A Royal Canin tápok legfőbb értéke, hogy összetevőit tekintve közel 50 különböző tápelemet (pl. fehérjéket, lipideket, szénhidrátokat, amino-savakat, zsírsavakat, ásványi sókat, vitaminokat és nyomelemeket) tartalmaz.

A kutyák és macskák helyes táplálása

A több, mint 30 éven át folytatott kutatások teszik lehetővé, hogy az egyszerű etetés helyett kedvencét már egészségesen táplálhassa. A Health Nutrition tápok kedvező összetételük mellett figyelembe veszik kedvencünk életkorát, életvitelét, speciális igényeit, sőt a fajtatápok speciálisan az adott kutya-, illetve macskafaj testfelépítéséhez és egyedi szükségleteihez lettek kifejlesztve.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet az egészséges táplálásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top