Nyereményjátékok

A HARIBO gumicukor – mi igazán gondolunk a gyermekekre!

A HARIBO gumicukor magas minőségű, tradicionális termék. A világszerte kedvelt gumicukor népszerűségét mutatja, hogy 173 országban kapható.

A gumicukor – a tévhitekkel ellentétben – nem gumiból készül, gumis állaga a zselatinnak köszönhető. A zselatin granulátum formában érkezik a gyárba, majd titkos receptúra szerint víz, cukrok, gyümölcs-sűrítmények hozzáadásával masszát készítünk belőle.

A HARIBO gumicukrokban felhasznált cukrok természetes növényi kivonatok.

A répacukor (az otthon használt kristálycukor) a szervezetben szőlőcukorra bomlik és jelentős energiát adva szívódik fel.

A Haribo gumicukor - mi igazán gondolunk a gyermekekre!A szőlőcukrot keményítő bontásával, a glükózszirupot pedig kukoricakeményítőből enzimek segítségével állítják elő.

Az invertcukrot az édesipar és a cukrászok használják kikristályosodást meggátló tulajdonsága miatt. Természetes formában invertcukrot a méz a gyümölcsök és a cukorrépa tartalmaz.

A gumicukor ragyogó fényét a természetes fényező anyagok adják, mint például a méhek által előállított méhviasz és a Braziliában honos karnauba pálma leveléből nyert viasz.

A Haribo gumicukor - mi igazán gondolunk a gyermekekre!A másik összetevő a citromsav, melynek előállítására a félig érett citrom levét használják. Ez késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését (barnulását).

A termék íz-, és színvilágának kialakítása elsősorban valódi gyümölcsök kivonatával, gyümölcs-sűrítményekkel történik. A fehér színt az ananász, bodza, csalán kölcsönzi, a sárgát a citrom, narancs, papaya, szőlő, alma adja. A piros színű HARIBO gumicukor színét a málnától, fekete ribizlitől és az epertől kapja, zöld színű lehet a kivitől és a spenóttól.

Allergénmentesség

A HARIBO gumicukrok nem tartalmaznak tejet, szóját és ezek keresztallergénjeitől is mentesek. A gyártásuknál nem használnak tojást és gabonát sem, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Alig 2 százalék fenil-alanint tartalmaznak, így a PKU-ban szenvedő betegek a napi engedélyezett mennyiségbe beszámítva fogyaszthatják.

A Magyarországon gyártott HARIBO gumicukrok tartósítószert és mesterséges állományjavítókat nem tartalmaznak.

Kóstold meg te is és vidd magaddal, hogy bárhol bármikor élvezhesd a gyümölcsös ízeket!

A HARIBO gumicukor - mi igazán gondolunk a gyermekekre!
Ha velünk játszol és kitöltöd a kérdőívünket, egy HARIBO ágyneműt és egy szuper gyermek karórát, valamint egy csomó gumicukrot nyerhetsz!

 

 

A Haribo gumicukor - mi igazán gondolunk a gyermekekre!
 
 
 
 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top