nlc.hu
Nyereményjátékok
Hosszabb élet a szójától?

Hosszabb élet a szójától?

Az elmúlt pár évtizedben több kutatás is foglalkozott azzal, hogy vajon mi az oka annak, hogy Ázsiában sokkal kevesebb a rákos megbetegedés, mint a nyugati kultúrákban. Miért van kevesebb infarktus, szív és érrendszeri megbetegedés, csontritkulás, agyvérzés a távol-keleten? A válasz a táplálkozási szokásokban rejlik.

Míg a nyugati kultúrákban a magas zsír és szénhidrát fogyasztás „elzsírosítja” a népességet, az ázsiai országokban a zsírszegény, főként zöldségekből, gyümölcsökből és különféle gabonákból álló táplálkozásnak köszönhetően az átlagéletkor folyamatosan növekszik. Ennek az egészséges táplálkozási formának egy fontos eleme a szójabab, amelyet már több ezer éve termesztenek és fogyasztanak Kínában és a Távol-Keleten.

 

Mitől olyan különleges a szója?

Hosszabb élet a szójától?A szójabab az egyetlen olyan növényi fehérjeforrás, amely mind a 8 aminosavat tartalmazza, amely az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Ezek a fontos aminosavak csak külső forrásból vihetőek be a táplálkozásunk révén, mert az emberi szervezet nem képes előállítani.

A szója gazdag kalcium, magnézium, vas, B-vitamin és E-vitamin forrás. Nincs benne koleszterin, sőt a préselt szójababból kivont szójaolaj jelentős része a koleszterin szintet csökkentő linol- és linolénsavat tartalmaz. A szójában un. fitoösztrogének találhatók, amelyek javítják a szervezet védekezőképességét a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben.

Kísérletek során bebizonyították, hogy a szója rendszeres fogyasztásával csökkenthető a nőknél a változókorban fellépő menopauza bizonyos tünetei (pl. hőhullám), a férfiak esetében pedig a prosztatarák kockázata.

 

Alpro Soya – az egészséges választás

Az Alpro Soya már 30 éve kínál világszerte nemcsak egészséges, hanem finom termékeket fogyasztók millióinak. Alpro soya egészséges, csak természetes anyagokat tartalmaz. Mentes mindenféle mesterséges színezéktől és ízfokozóktól, tartósítószerektől és nem tartalmaznak génmódosított anyagokat sem.

 

Tej és laktózmentes

Az Alpro Soya termékcsalád mindegyike tej- és laktózmentes, így az arra érzékenyek, valamint a vegetáriánusok is nyugodt szívvel fogyaszthatják

 

Alacsony telített zsírsavak

Alpro Soya termékek telített zsírsavak aránya alacsony, amely hozzásegít az egészséges testsúly fenntartásához és segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket

 

Rostokban gazdag

Alpro Soya magas rosttartalma az egészséges emésztésben kap kiemelt szerepet.

 

Hosszabb élet a szójától?
 
 

Alacsony koleszterinszint

Míg a tehéntej 75%-ban tartalmaz telített zsírsavat, ez az arány a szója esetében csak 25%, elősegítve ezzel a vér koleszterin szintjének alacsonyan tartását.

 

Omega 3 és 6 forrás

Az emberi szervezet számára létfontosságú Omega 3 és Omega 6 zsírsavak az emberi szervezet önmaga nem képes előállítani, így külső forrásból kell ezt biztosítani. Erre tökéletes megoldás naponta másfél pohár Alpro Soya ital elfogyasztása.

 

Kérdése van?

www.alprosoya.hu

marketing@foodnet.hu

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top