Nyereményjátékok

Koncertekkel és új lemezzel búcsúztatja az óévet a Quimby

A fáradhatatlan Quimby még év végén sem pihen – a zenekar ismét a húrokba csap: a jövőre 20 éves csapat idei rock-koncertjeinek lezárása a Pecsa buliban (december 17.), míg az őszi Teátrum-etap a december 30-i MÜPA előadásban csúcsosodik ki. A TEMPLOM EGERE fellépés-sorozat keretében vidéken legközelebb december 10-én este 20 órakor Debrecenben, a Lovardában, majd december 26-án az együttes szülővárosában, Dunaújvárosban lép fel az egyik legnépszerűbb hazai formáció.

A kísérletező kedvű Quimby idén tavasszal döntött úgy, hogy folytatja teátrális színházi útkeresését. Az első Quimby TEÁTRUMHOZ hasonlóan az új előadás középpontjába is a zene került. Kiss Tibor, a zenekar énekese mondta annak idején, hogy „… míg a R&R koncerteken azt sem venni észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat…”. A két felvonásos előadásban így végre hangsúlyt kapott az éteri muzsikálás is. A kedvencek mellett az “ugrálós ” koncertek mostohagyerekei, a fiúk által újraöltöztetett, korhű színházi jelmezbe csomagolt dalok és a két tavalyi lemez (Ajjajjaj, Lármagyűjtögető) újdonságai is felcsendültek. A közel kétórás színházi showban mesterien keveredik a performatív akció és az abszurd, a humor és a filozófia, a látvány és a titkos üzenet. Mini-szüzsék, némajáték zenés kísérettel, lezser és fülledt matematikai kiszámíthatósággal, egyszóval: igazi quimby-natorika. Teátrum koncertek utoljára tavasszal voltak, azóta elsősorban a „rock” vonal megy, a mostani turné voltaképp lezárja, összegzi az idei alkotói folyamatot. A nem kevésbé sikeres “egeres turnéban” az együttes azt a rock-repertoárt játssza, aminek gerincét az elmúlt évek sikerdarabjai, valamint a régi nagy slágerek adják. Ennek természetesen van egy kis “best of” jellege, ami az új lemez megjelenésével óhatatlanul megváltozik majd, ha felkerül vagy egy tucatnyi új szám is a médiumok mindennap játszott listáira.

Jó hír a zenekar rajongóknak: december 18-án megjelenik a Quimby KICSI ORSZÁG című régen várt lemeze 17 új dallal.

A zenekar december 16-án este 6 órától dedikálja frissen megjelenő albumát a Musicland üzletében (cím: 1077 Budapest, Almássy tér 8.).

Koncertekkel és új lemezzel búcsúztatja az óévet a Quimby

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top