Nyereményjátékok

Megoldások székrekedés ellen

Kevés olyan ember van manapság, aki elmondhatja magáról, hogy világ életében rendben volt az emésztése, és még soha nem szenvedett székrekedésben. A szorulás kialakulásáért általában a rohanó, stresszes, mozgásszegény életmódunk és egészségetlen táplálkozásunk a felelős. Ezeken legtöbben nem tudunk változtatni, de az is előfordulhat, hogy az életmódváltás sem hozza meg a kívánt hatást. Ilyenkor érdemes gyógyszeres segítséghez fordulni.

A székrekedés kialakulásának hátterében a modern életformánkat jellemző civilizációs jelenségek a felelősek. A felgyorsult élettempóval ugyanis együtt jár a helytelen és rendszertelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, az állandósult stressz és a megszokott életvitelünket érintő folyamatos változás. Ehhez járul még hozzá, hogy bizonyos gyógyszerek (pl. az egyre többek által szedett antidepresszánsok) és egyes betegségek (pl. a mind többeket érintő cukorbetegség) hatására szintén gyakran alakul ki szorulás.

Megoldások székrekedés ellen

 

Sok esetben az életmódváltás is megoldás lehet: elegendő, ha többet mozgunk, kiegyensúlyozottabban étkezünk, vagy ha megpróbáljuk elérni, hogy ne érjen bennünket sok stressz. Vajon van-e hatékony megoldás a székrekedés ellen?

 

Megoldások székrekedés ellenHa az életmódváltás nem hozta meg a kívánt eredményt, vagy egyszerűen nincs lehetőségünk rá, érdemes gyógyszeres segítséghez fordulnunk. Nem árt azonban alaposan végiggondolnunk, hogy mik azok a szempontok, amelyeknek egy modern hashajtónak meg kell felelnie. Fontos hogy hatásos legyen: szüntesse meg a szorulást és segítse elő a természetes bélmozgást.

Emellett legyen kíméletes: ne terhelje meg feleslegesen a szervezetünket, azaz ne okozzon görcsöket és sóvesztést, a hatóanyaga pedig csak a hatás helyén, a vastagbélben fejtse ki hatását. Végül, de nem utolsósorban kiemelt szempont a kiszámíthatóság: pontosan tudni akarjuk ugyanis, hogy a gyógyszer bevétele után mennyi idővel jelentkezik majd a kívánt hatás. Mindezek mellett az is lényeges, hogy mi magunk választhassuk meg, hogy helyzetünknek és gyógyszerszedési szokásainknak milyen típusú megoldás felel meg leginkább.

 

A felsorolt elvárások alapján ideális megoldást jelent a Boehringer Ingelheim hashajtó családjának alkalmazása. A Guttalax® cseppek, a Dulcolax® tabletta és a Dulcolax® végbélkúp egyéni helyzetünknek és problémánk súlyossági fokának megfelelően háromféle hatásos, mégis kíméletes és kiszámítható megoldást kínál székrekedés ellen.

 

A Guttalax® cseppet egyéni adagolhatóságának köszönhetően a család minden tagja használhatja: gyermekeknek négy éves kor alatt orvosi tanácsra adható, és klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy szoptatás idején is biztonsággal alkalmazható. Emellett aranyeres panaszok esetén is ideális segítséget jelent a széklet lágyítására s így a székeléssel járó fájdalom elkerülésére.

 

A Dulcolax® tabletta azok számára jó választás, akik ízlésük vagy praktikus és diszkrét volta miatt szívesebben vesznek be hashajtót drazsé formájában. A könnyen lenyelhető tabletta speciális védőbevonata biztosítja, hogy a gyógyszer hatóanyaga csak a hatás helyén, a vastagbélben szabaduljon fel, így nem okoz feleslegesen hasi görcsöket és nem terheli meg a szervezetet.

 

A Guttalax® és a Dulcolax® tabletta hatásideje kiszámítható: 6-12 óra, így ha este bevesszük a gyógyszert, reggel biztosan jelentkezik a kívánt hatás.

 

Ha pedig valaki gyors megkönnyebbülésre vágyik vagy éppen nyelési nehézségei vannak, annak is van megoldás: érdemes a Dulcolax® végbélkúpot választania, amely hatása akár 20 percen belül is jelentkezhet.

 

A Guttalax® valamint a Dulcolax® tabletta és végbélkúp recept nélkül kapható a patikákban.

 

Megoldások székrekedés ellen

A Guttalax® 7,5 mg belsőleges oldatos cseppek recept nélkül kapható nátrium- pikoszulfát hatóanyagú gyógyszer.

A Dulcolax® 5 mg bélben oldódó bevont tabletta és 10 mg végbélkúp recept nélkül kapható biszakodil hatóanyagú egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top