Nyereményjátékok

Az alkalmazások tengerében

Hamarosan itt a tavasz, így a hétvégék tökéletesek lesznek a miniszabikhoz. Pasival, legjobb barátnővel, haverokkal: akárkivel is, a legfontosabb, hogy minél színesebb, érdekesebb, tartalmasabb legyen a kiruccanás!

Szuper segítőtársad lehet ebben egy okostelefon: a készülékeken futó alkalmazások segítségével a repülőjegy-foglalástól kezdve az ideális szállás megtalálásáig, hangulatos éttermek, pub-ok felderítéséig mindent elintézhetsz! Sőt, a fórumokon akár a helyiektől is kérhetsz tanácsokat. Mindehhez persze nem szükséges a gép elé láncolva ülnöd, hiszen okostelefonnal a kezedben akár a villamoson ülve is elkezdheted a terepszemlét!

Pár nappal az utazás előtt megnézheted az időjárást, hiszen nem mindegy, hogy körömcipő vagy kiscsizma kerül a bőröndbe. Miután megérkeztél, érdemes a becsekkolás utáni szusszanásban szörfölni a neten (a legtöbb hotelben, kávézóban már van ingyenes wifi, így még spórolni is tudsz!), és utánajárni, mit ajánlanak a helyiek, illetve korábbi turista társaid. Ugyan akkor is jó egy kiruccanás, ha spontán alakul, de ha már csak otthon jut eszedbe, hogy kihagytál egy érdekes múzeumot, vagy egy eldugott, csodaszép városrészt, akkor bizony csillapíthatatlan hiányérzete lesz az embernek.

Ha elhagytad szállásod, és nem érzed magad nagyon otthonosan, sokat segíthet a valóságböngészőnek titulált Layar alkalmazás: ahogy telefonodat forgatod, megmutatja, hogy milyen nevezetességek, helyek vannak a közeledben.

A Foursquare szintén megkönnyíti azt, hogy te is helyiek rutinjával mozogj: az alkalmazás segítségével vendéglátóhelyekről tudhatsz meg sokkal többet. Mit érdemes ott enni, inni, milyen a hangulat, kik vannak még ott, milyen kedvezményeket ad a hely? Ráadásul az applikáció az ideális esti bulihely feltérképezéshez sem utolsó!

Ha az infókat, amiket találtál, netán olyan nyelven írták, amit pont nem értesz, akkor kérd a google translate segítségét, és máris könnyebben boldogulhatsz. Ha pedig a különleges helyi zene ragadta meg képzeleted olyannyira, hogy itthon is szívesen hallgatnád, szintén a telefonodat hívd segítségül: a Shazam applikáció segítségével nem csak a számot ismerheted fel, de még le is töltheted.

 

Amennyiben kedvet kaptál az okostelefonokhoz, látogass el a T-Mobile oldalára, ahol számos nagyon okos és nőies darab közül válogathatsz: www.t-mobile.hu/okostelefon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top