Nyereményjátékok

Milyen vizet igyunk?

A víz alapvetô szükségletünk, víz nélkül nincs élet. Napjainban egyre növekszik az ivóvíz iránti igény. Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1994-ben március 22-ét a víz világnapjának nyilvánította. A tiszta, jó minőségû víz létfontosságú az emberi szervezet számára. Az ivóvízben, az alapos ipari tisztítás ellenére is előfordulhatnak szennyező anyagok, melyek utószûréssel eltávolíthatók.

Milyen vizet igyunk?Népesség növekedés

A világon ma kb. 7 milliárd ember él. Ez a szám 2050-re várhatóan 10,5 milliárdra növekszik. Az 1800-as években a népesség 3%-a élt városokban, a 20. század végére ez a szám 47%-ra nőtt. Mindenkinek szüksége van ivóvízre, hiszen minden nap főzünk és tisztálkodunk. A folyamatosan növekvő igényeket a vízszolgáltatók egyre nehezebben tudják majd kielégíteni.

Mezôgazdaság

A népesség növekedésével a mezőgazdasági vízfelhasználás is emelkedik. A növekvő népességnek egyre több élelmiszerre van szüksége, így az öntözésre szánt területeket is növelni kell. A víz az ipar számára is alapvetô erőforrás. A növekvő termelés és vízfogyasztás megnehezíti a lakossági és ipari igények kielégítését.

Éghajlatváltozás

A nyári aszály és magas átlaghőmérséklet miatt egyes országokban korlátozták vagy megtiltották a magánházakban történő öntözést. Korlátozások, tekintettel a globális felmelegedésre, várhatóan a jövőben is lesznek.

Környezetszennyezés

A növekvő városi szennyezés egyre nagyobb mértékben terheli a víztisztító létesítményeket. A víz körforgásának valamennyi szakaszában ki van téve a szennyeződéseknek. Az atmoszférában a vízpárára a légszennyezés, különös tekintettel a szén-dioxid fejt ki negatív hatást, míg a tengerek, folyók és tavak vizét pedig az iparral és mezőgazdasággal összefüggő szennyezések terhelik.

Vízvezetékek

Bármilyen tiszta legyen is a vezetékes ivóvíz, a számos városra jellemző, elöregedett vezetékek ronthatják annak tisztaságát.

ZEPTER – Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Milyen vizet igyunk?Az Aqueena víztisztító berendezésnek köszönhetően otthonunkban bármikor tiszta és friss ivóvízhez juthatunk.

A fordított ozmózis elvén működő Aqueena, még a szénszűrőkön átengedett szennyeződéseket (pl. króm-6, arzén, perklorát (rakéta üzemanyag) is megszűri. A Zepter International készüléke a legkorszerűbb víztisztító technológiát alkalmazza, mely megbízhatóan és teljesen automatikusan működik.

Hogyan mûködik az Aqueena?

Amint a víz megkezdi útját az Aqueena készüléken keresztül, a vízben oldott szennyeződések három előszűrővel találják magukat szembe. A 0,02 mm vagy annál nagyobb átmérőjű szennyeződések, a vízkő- vagy a rozsdadarabok már az üledék elôszûrôn fennakadnak.

A kisebb, puszta szemmel nem látható kolloid részecskéket, a második, négyszer sűrűbb üledék előszűrő távolítja el. A harmadik, aktív szénszűrő eltávolítja a klórt, a mikrorészecskéket és a szerves szennyeződések nagy részét.

A víztisztítás következő lépcsőjét egy félig áteresztő ozmózis membrán jelenti, ami molekuláris szinten szűri meg a vizet. A víz hihetetlenül kicsi, kizárólag elektro mikroszkóp alatt látható membrán pórusok millióin halad keresztül, amelyek nem nagyobbak 0,0001 mikrométernél. Ilyenek a mikroorganizmusok, toxinok, nehézfémek, trihalometánok, biológiai és a vízben található szennyeződések. A fordított ozmózis modern és megbízható víztisztító technológia, amelyet a tengeri só kiválasztására is alkalmaznak.

Az Aqueena készülék innovatív, automata membránöblítô rendszerrel készült. Ez a rendszer automatikusan leöblíti a membránfelületen összegyűlő szennyeződéseket, ezáltal meghosszabbítja a szűrők élettartamát és biztosítja a hatékony működést.

Miután a víz áthaladt a fordított ozmózis membránon, a tisztított víz a tároló tartályba kerül. A tartályból történô leeresztéskor a vizet UV lámpa világítja át, ez által elpusztulnak az esetlegesen megmaradt mikroorganizmusok.

Az UV kezelést követően a víz egy aktív szénszűrőn halad át, ami eltávolítja a gáz halmazállapotú anyagokat, szagokat.

A készülék szűrési hatékonysága annyira magas, hogy a tisztított víz rendszeres fogyasztása csak ásvány visszapótló tabletta (deciliterenként 1db 58,8 mg átlagos tömegû kalcium+magnézium tabletta) alkalmazásával javasolt. A magyarországi forgalombahozatalt a 201/2001 (X.25.) Korm.rendelet alapján az Országos Környezetegészségügyi Intézet ivóvízként történő használatát a hozzá tartozó Aqueena ásvány visszapótló tabletta alkalmazásával engedélyezte (OTH-5878-3/2007).

Milyen vizet igyunk?

Az elegáns, modern formatervezésű Aqueena készüléket minden modern háztartásnak ajánljuk. Könnyedén elfér a mosogató alatti szekrényben, így a tisztított víz folyamatosan elérhető lesz. Néha elfeledkezünk arról, hogy a vizet nem csupán közvetlen fogyasztásra használjuk, hanem öblítésre, az élelmiszerek tisztítására, főzésre, ételek és italok és bébiételek készítésére is. Az Aqueena által megtisztított vizet használva, megelőzheti számos háztartási készülék, mint pl. a vízforraló vagy a kávéfőző vízkövesedését.

A tiszta víz nem csupán ételeink és italaink minőségét javítja, hanem segíthet egészségünk megőrzésében, és hozzájárulhat életminőségünk javulásához.

Aqueena – színtiszta elônyök

  • Milyen vizet igyunk?Kiváló minőség, precíz kidolgozás
  • Korszerű szivárgás érzékelő rendszer
  • Automata membránöblítô rendszer
  • Megbízható elektronika
  • Ellenőrzött alapanyagok és munkafolyamatok
  • ANSI/NSF 58-nak megfelelô tanúsítvány (Amerikai Vízminőségi Szövetség)
  • Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Közegészségügyi Főosztálya engedélyével (OTH-5878-3/2007)
  • Gyakoribb szűrőcserék mellett erősen szennyezett víz kezelésére is alkalmas
  • Letisztult design
  • Svéd gyártmány

Milyen vizet igyunk?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top