Nyereményjátékok

Bikali Fordított Nap

Idén különleges gyereknapra készülnek Bikalon: a május végi napon minden megfordul, szivárványszínű álmok szállnak az ég felé, és apró kezek kutatják fel a Bikali Élménybirtok kincseit. Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttekre Laár András felügyel!

A Fordított Napon, a Bikali Élménybirtokon 2011. május 28-án a gyerekek lesznek a királyok, ők döntik el, hogy ki a legjobb felnőtt mesemondó, ők élvezhetik, hogy a nagyok versenyeznek a kegyeikért, minden kívánságuk teljesül, ráadásul a szülőkkel sem kell foglalkozniuk, hiszen szórakoztató felügyelet alatt lesznek: Laár András mesél nekik, a Csőevő Duhajka című mesekönyvéből!

 

Játsszuk azt, hogy én vagyok a felnőtt!

 

A legtöbb kisgyerek álma, hogy végre felnőtt legyen, hogy ő dönthessen olyan fontos kérdésekben, amikben csak a felnőttek dönthetnek. A Bikali Fordított Napon megadatik ez a lehetőség a legkisebbeknek, ők dönthetnek a felnőttek sorsáról. A Bikali Élménybirtok szezonnyitó rendezvényén, a Királyok Napján megrendezett országos mesemondó verseny három nyertese és egy kiemelt mesélő lurkója lesz ugyanis a zsűrije, annak a mesemondó versenynek, melynek során most a felnőttek küzdenek meg a gyerekek kegyeiért: országos felnőtt mesemondó verseny döntője Bikalon lesz, idén május 28-án a Fordított Napon. Jelentkezni a gyermekek megörvendeztetését célzó versenyre rövid videókkal lehet, május 22-ig, a mese@elmenybirtok.hu címen, amelyekben ízes, kedves, varázslatos meséket hallhatnak a gyerekek, majd kiválaszthatják a legjobbakat.

Bikali Fordított Nap

 

Játék, móka és kacagás

 

A Fordított Nap során számtalan közös játékban lehet részük a Bikali Élménybirtokra látogató gyermekeknek, de csak is fordítva!  Először is, rendhagyó módon nem nekik, hanem a szüleiknek kell produkálniuk magukat, megversenyeztetik a felnőtteket mesemondásban, amit a gyerekek értékelnek majd. Versenyszerűen kell majd járniuk a gyerekeknek, de nem ám lábon, hanem égbe fordított lábakkal! Az egész középkori birtok bejárható Kerge, a bikali bolond vezetésével, természetesen hátrafelé menetben. A Fordított Nap Napfordító játékot hoz: a Birtokon napkorongok lesznek elszórva, hátoldalukon meserészlettel, aki össze tudja illeszteni a szövegrészleteket, egy szép mesét kap végezetül. Akik még ennél is nagyobb kihívásra vágynak, hátrafele olvasó bajnokságon csillogtathatják meg tudásukat. Vajon a felnőttek addig mit csinálnak?

 

A szülőkre felügyel: Laár András

 

A felnőtteket sem akarjuk vidám percek nélkül hagyni, így amíg a legkisebbek a birtokon élvezik a Fordított Nap sugarait, a felnőttekre Laár András felügyel, aki Csőevő Duhajka mesekönyvéből olvas fel abszurd meséket és szórakoztatja a nagyobbakat.

 

Kívánságok égen-földön

 

A Bikali Élménybirtokon, a Zölddiófa Csárdánál található hatalmas varázsládába tehetik az aprótalpúak kívánságaikat, amikor megérkeznek ebbe a csodálatos középkori világba. Délután kinyílik a varázsláda és a legszerencsésebb gyerekek kívánságai teljesülnek. A gyereknapon amellett, hogy élvezhetjük a középkori birtok mesés hétköznapi világát, egy igazán látványos produkcióban is gyönyörködhetünk: több ezer színes buborékot repítenek a szülők az égbe, bennük számtalan jókívánsággal a gyerekek számára, boldog mosolyt csalva ezzel több száz apróság arcára. A belépőjegy mellé, minden felnőtt kap egy buborékfújót, amelyet a nap folyamán a Nagyréten, a Bikali Élménybirtok udvari bolondjának moderálása mellett használnak majd a nagyok arra, hogy gyermekeiknek fújjanak álmokat a magasba! Az álmok, mint a szappanbuborékok kipukkannak, de a jókívánságok mindig ott maradnak a csöppségek emlékezetében!

Bikali Fordított Nap

 

Ajándék a Birtoktól

 

Az idei Bikali Fordított Nap különlegessége, hogy megnyílik a középkori birtokon a Mesebolt. A Gyereknapra mindenkit arra kérünk, hogy hozza el megunt, de jó állapotban lévő mesekönyveit, amit a Bikali Élménybirtok helyi fizetőeszközére, fabatkára cserélünk, és ezért minden fabatkás játék űzhető a nap további részében: csacsifogatolás, pónizás. lovagoltatás, íjászat, lándzsa-, csillagdobás, „páncélsimogató”, vívás, agyagozás, patkóhajítás, nemezelés, csuhézás, fűszer- és gyógynövény felismerés, mézeskalács díszítés, gipszfestés, hímzés, ékszerkészítés, ólomkatona festés, tűzzománc és ötvösmívesség. És, hogy mi lesz a könyvekkel…?  Idén a Bikali Élménybirtok kiválasztott három települést, így Baranya megye szegregált térségeiből húsz-húsz kisiskolást látnak vendégül a középkori településen. Lurkók érkeznek Sásdról, Sellyéről és Mázáról, olyan gyerekek, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportban, az iskolában, de hátrányos helyzetük miatt nincs lehetőségük eltölteni egy-egy vidám, tartalmas napot a Bikali Élménybirtokon. És, hogy ennek a napnak a szép emléke tovább éljen emlékezetükben a könyveket, amelyeket a többi gyerek hozott az Élménybirtokra ők kapják ajándékul.

 További információk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top